Spelbeeld uit de wedstrijd tussen Waalre en De Weebosch.
Spelbeeld uit de wedstrijd tussen Waalre en De Weebosch. Toon van Dijsseldonk

Terechte puntendeling Waalre

Sport 342 keer gelezen

VOETBAL - Waalre heeft momenteel problemen met scoren. Na een moeizame zege donderdag op Sterksel, was nu het lager geklasseerde De Weebosch uit Bergeijk, de tegenstander. De kansen in deze wedstrijd waren zeer spaarzaam zodat er op het einde een logische eindstand op het scorebord stond 0-0.

Door Toon van Dijsseldonk

Na de eerste schermutselingen in de wedstrijd kreeg Waalre een gering overwicht in de wedstrijd. Vele aanvallen strandden echter door een slechte eindpass. Echte kansen waren er daardoor nauwelijks. Pas op slag van rust creëerde Waalre twee goede mogelijkheden. Keeper Stan Pauly van De Weebosch wist de schoten van Thomas Noteboom en Stijn Croes te pareren. 

Tweede helft

Na rust was het eerste gevaar de verdienste van de thuisclub. De Weebosch kwam een paar keer aanvallend door maar ook hier was er een gebrek aan besluitvaardigheid in de slotfase. Langzaam maar zeker verzandde de wedstrijd in veel middenveldspel met vele slechte passes aan beide zijden. Halverwege de tweede helft kreeg De Weebosch haar beste mogelijkheid. Echter, de volkomen vrijstaande Johan Roest werd kennelijk verrast door de plotselinge vrijheid. 

De wedstrijd leek op een doelpuntloze puntendeling af te gaan al moest in de slotfase Weebosch speler Niels Hesselberth nog wel een keer op de lijn redding brengen op een inzet van Sven Dijkmans. En het bleef uiteindelijk dan ook inderdaad op 0-0 steken. Dit in schrille tegenstelling met de wedstrijd van oktober 2023 toen Waalre overtuigend met 3-0 wist te winnen.

Door deze puntendeling verzuimt Waalre aansluiting te vinden bij de ploegen die hoger staan. Twee van deze ploegen zijn de volgende tegenstanders waarbij Waalre twee ‘thuiswedstrijden’ speelt. 

Programma

Donderdag 29 februari speelt Waalre thuis, tegen Steensel, de koploper in de 5e klasse.  Deze wedstrijd begint om 20.00 uur op Sportpark Hoeveland aan de Dreefstraat 48 in Waalre. Scheidsrechter Smits zal de wedstrijd in goede banen leiden. 

Zondag 3 maart speelt Waalre een ‘thuiswedstrijd’ tegen de ploeg die op de tweede plaats staat, Dosko ‘32 uit Duizel. Daar wordt de wedstrijd ook gespeeld, om precies te zijn op Sportpark De Meer, Meer 15 in Duizel. Scheidsrechter Morelis zal om 14.30 uur fluiten voor het begin van deze wedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant