Lars Mobach en Rens Kuypers doen er alles aan om de gelijkmaker te voorkomen (Foto: Jan Senders).
Lars Mobach en Rens Kuypers doen er alles aan om de gelijkmaker te voorkomen (Foto: Jan Senders). Jan Senders

DVS geeft overwinning weg in blessuretijd

Sport 372 keer gelezen

VOETBAL - Na de goede overwinning vorige week tegen De Weebosch stond deze week een wedstrijd tegen FC Cranendonck op het programma. De thuiswedstrijd begin oktober vorig jaar werd met een 5-1 afgesloten. Deze keer moest er op een “ouderwets” grasveld worden gespeeld en dan lijkt D.V.S. daar toch wat meer moeite mee te hebben.

Door Ton Jakobs

D.V.S. startte de wedstrijd sterk, waren veelvuldig in balbezit en probeerde de thuisploeg goed onder druk te zetten maar de goede eindpass ontbrak vaak op het moment suprême. Het was dan ook tot de 20 minuut wachten voordat de eerste gevaarlijke mogelijkheid van de wedstrijd zich voor deed. De achterhoede van Cranendonck werd onder druk gezet en de bal werd ingeleverd bij Jelmer Flikweert die ongehinderd op de keeper af kon gaan. Hij probeerde de bal over de lange doelman te lobben maar kon daarmee Bjarn Brunenburg niet verrassen. 

In de 32ste minuut kwamen de gasten uit Aalst dan toch verdiend op voorsprong. Een goed getrapte hoekschop kon door de verdediging van Cranendock nog worden uitverdedigd maar de bal kwam op de rand van het zestien meter gebied voor de voeten van Remy Keijsers. Zijn schot werd nog gekraakt maar de bal viel voor de voeten van Fin van Den Hoogen die van dichtbij de bal kon binnen schuiven. Niet veel later was er een goede actie aan de rechterkant van het veld door Remy Keijsers die op snelheid zijn tegenstander klopte maar zijn schot schuin voor de goal ging net naast. In de 38ste minuut werd de voorsprong op 0-2 gebracht door Dries Kreijns. Opnieuw was Remy Keijsers zijn tegenstander te snel af en hij legde de bal strak voor de goal die door de kleine aanvaller de goal werd in gegleden. 

De goal werd door iedereen van FC Cranendonck fel bejegend omdat Dries Kreijn bij de tweede paal buitenspel zou hebben gestaan. De scheidsrechter ging lang in overleg met de assistent scheidsrechter van de thuisploeg maar die kon hem niet overtuigen dat het ook werkelijk buitenspel was waardoor het doelpunt werd goed gekeurd. Hierna raakte de emoties verder verhit waardoor de scheidsrechter het noodzakelijk vond om de wedstrijd tijdelijk de staken. Na 10 minuten kwamen beide ploegen weer het veld op maar voor rust gebeurde er geen noemenswaardige dingen meer.

Tweede helft

Na rust kwam er een strijdbaarder Cranendonck het veld op. De eerste kans die ze kregen was door een te haastig genomen achterbal van D.V.S. keeper Giovanni Prinsen. De bal viel voor de voeten van Ralph van Meijel die niet twijfelde maar zijn schot belandde recht op de doelman. Niet veel later moest D.V.S. de aansluitingstreffer incasseren. Na een uitverdedigde hoekschop kwam de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Mees Vermeulen en zijn schot verdween onder in de hoek. 

Omdat de tegenstander feller was bleek dat de spelers van D.V.S. toch wat meer moeite hadden met de toestand van het veld. In de 65ste minuut kwamen de gasten goed weg. Op de rand van buitenspel kon Ralph van Meijel richting het doel vertrekken maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. 

Na 20 minuten in de tweede helft kwam D.V.S. weer wat beter in de wedstrijd wat enkele gevaarlijk kansen opleverden. Rens Kuypers had een goede actie en kwam vanaf de rechterkant goed naar binnen en bereikte de vrijstaande Jasper Jakobs die een fraai geplaatste bal richting de kruising afleverde. De doelman kon met een redding die zeker zo fraai was de bal tot hoekschop verwerken. De aansluitende corner werd kort genomen en opnieuw moest de doelman alles uit de kast halen om een schot van Remy Keijsers onschadelijk te maken. In de 73ste minuut had de wedstrijd door D.V.S. in het slot gegooid kunnen worden. Aan de rechterkant ging Rens Kupyers na een goede combinatie op avontuur. Hij wist op een paar meter voor het doel de vrijstaande Dries Kreijns te bereiken maar de aanvaller wist de bal van dichtbij over te schieten. 

De thuisploeg probeerde met lange ballen de voorwaartse in stelling te brengen maar de verdediging van D.V.S. stond goed georganiseerd. Vijf minuten voor tijd was het Remy Keijsers die dicht bij de 1-3 was maar zijn schot ging net naast het doel. De thuisploeg gaf het nog niet op en na een scrimmage voor de goal moest Giovanni Prinsen tweemaal handelend optreden op twee schoten van dichtbij. 

Uiteindelijk moesten de mannen van Mike de Louw toch nog genoegen nemen met een gelijkspel. In blessuretijd kreeg Cranendonck nog een hoekschop te nemen en de bal werd weg gestompt door de D.V.S. doelman maar kwam terecht voor de voeten van de vrijstaande Nory Saanen die met een geplaatste bal in de uiterste hoek wist te scoren.

A.s. zondag speelt D.V.S. weer een thuiswedstrijd op Sportpark De Aalstervelden. Dan komt Knegselse Boys op bezoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant