Jeugdspeler John Nouwens in actie. Hij scoorde in de 86e minuut de gelijkmaker voor DVS (Foto: Jan Senders)
Jeugdspeler John Nouwens in actie. Hij scoorde in de 86e minuut de gelijkmaker voor DVS (Foto: Jan Senders) Jan Senders

D.V.S. behaalt verdiend punt in Steensel.

Sport 524 keer gelezen

WAALRE - In dit jaargetijde kan het weer nog wel eens verschillen per week. Vorige week werd de wedstrijd tegen Weebosch nog afgelast omdat er sneeuw op het veld lag en deze week leek het voorjaar al weer voor de deur te staan. Voor D.V.S. stond een uitwedstrijd tegen koploper Steensel op het programma. De koploper had 5 punten meer behaald en als de mannen van Mike de Louw in de competitie nog een rol van betekenis willen spelen, was het belangrijk zeker niet te verliezen.

Door Ton Jakobs

De wedstrijd startte met twee afwachtende ploegen. D.V.S. trok zich terug op eigen helft en Steensel probeerde het spel te maken. Het eerste wapenfeit was een schot van D.V.S. middenvelder Sam Senders maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Jasper van de Ven. De eerste kans voor de thuisploeg was in de 10de minuut direct raak. Door D.V.S. werd op de middenlijn onnodig balverlies geleden en de thuisploeg schakelde razendsnel om. Uiteindelijk werd Daan Bogaerts bereikt die alleen op doelman Giovanni Prinsen af kon gaan die de bal op een subtiele manier voorbij de doelman tikte. De gasten uit Aalst konden hier erg weinig tegenover stellen. Bijna alle duels werden verloren en veel te vaak werd de bal ingeleverd bij de tegenstander. In de 20ste minuut werd D.V.S. op een 2-0 achterstand gezet. Remco van Etten kon ongestoord vanaf de rechter zijkant de bal bij de tweede paal neerleggen waar de vrijstaande Daan Bogaerts op een zeer fraaie manier de bal met de binnenkant van de voet in de lange hoek schoot. Niet veel later had dezelfde speler de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien maar zijn lob was tekort en daardoor een prooi voor de doelman. In de 28ste minuut stond opnieuw balverlies in de achterste linie van D.V.S. aan de basis van een grote kans voor Steensel. Waar Stefan Coset had moeten kiezen voor de geheel vrijstaande Marco Subnel, ging hij voor eigen succes en zijn schot was een prooi voor Giovanni Prinsen. Het was wachten tot de 36ste minuut voordat D.V.S. voor de eerste keer echt gevaarlijk konden worden. Vanaf de linkerkant werd de bal door David Da Silva voor de goal gebracht. Deze werd slecht verwerkt door de verdediging en viel op de rand van de het 16-meter gebied voor de voeten van Jelmer Flikweert maar zijn inzet verdween naast het doel. In de resterende tijd voor de rust gebeurde er weinig meer voor beide doelen.

Tweede helft

Tegen alle verwachtingen in kwam D.V.S. in de tweede helft als herboren uit de kleedkamer. Ineens werden duels wel gewonnen en trokken de spelers het initiatief van de wedstrijd geheel naar zich toe. In de 50ste minuut kwam de aansluitingstreffer op het bord. Vanaf de zijkant werd de bal diep gespeeld en foutief beoordeeld door de verdediging waardoor Rens Kuypers geheel vrij kwam te staan. Hij ging niet voor zijn eigen kansen en legde de bal op de meegelopen Jasper Jakobs die de bal moeiteloos binnen kon schuiven. Niet veel later waren de gasten dicht bij de gelijkmaker. Sam Senders pikte buiten het strafschopgebied de bal op en zijn schot werd in eerste instantie nog geblokkeerd maar hij kreeg een nieuwe kans nadat hij een verdediger knap uitspeelde maar zijn schot werd door de doelman nog van richting veranderd en ging net naast het doel. D.V.S hield de druk erop en opnieuw was Sam Senders die op een diepe bal goed reageerde maar de bal kwam net iets achter hem en de doelman kon ingrijpen. De gelijkmaker hing in de lucht en opnieuw was het Sam Senders die uit een goede hoekschop de bal knap in de hoek kopte maar doelman van Steensel kon met een uiterste inspanning redding brengen. In de 77ste minuut was er een knappe aanval door het hart van de defensie van Steensel. Uiteindelijk kwam Jelmert Flikweert geheel vrij te staan voor de doelman maar zijn inzet verdween net langs het doel. De tijd begon te dringen maar D.V.S. bleef met veel inzet naar voren voetballen terwijl Steensel achteruit moest. Waar in de eerste helft de thuisploeg heer en meester was, konden zijn in de hele tweede helft geen enkele kans creëren. Uiteindelijk kreeg D.V.S. in de 86ste minuut loon naar werken. De goed ingevallen jeugdspeler John Nouwens werd de diepte ingestuurd en met zijn snelheid bleef hij de verdedigers voor. Hij omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. In het resterende deel van de wedstrijd waren er geen noemenswaardige kansen voor beide ploegen. Zo eindigde een wedstrijd op een dramatisch veld met twee totaal verschillende helften in een 2-2 gelijkspel.

A.s. zondag komt buurman Tivoli op bezoek in Aalst. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant