De man van de wedstrijd met drie doelpunten, Remy Keijsers
De man van de wedstrijd met drie doelpunten, Remy Keijsers Jan Senders

DVS en Riethoven vermaken de toeschouwers

Sport 458 keer gelezen

VOETBAL - Op sportpark De Aalstervelden stond de wedstrijd tussen DVS en Riethoven op het programma. Het werd een wedstrijd met veel strijd, veel doelpunten en spanning tot de laatste minuten waarbij de toeschouwers, ondanks de kou, een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld kregen.

Door Ton Jakobs

Riethoven kwam veel sterker uit de startblokken dan de thuisclub. In de openingsminuten waren er al afstandsschoten van Joey van Otten en Sander Snellen maar deze konden het doel nog niet bereiken. DVS kon daar niet veel tegenover zetten. Te vaak werd de lange bal gehanteerd die niet aankwam bij een ploeggenoot of er werd te makkelijk balverlies geleden. Balverlies was dan ook de oorzaak van het eerste doelpunt: de bal werd vanaf de achterlijn teruggelegd op Koen Donkers die de 0-1 scoorde. Riethoven bleef de bovenliggende partij en in de 17e minuut kwam DVS goed weg, van Grotel trof de buitenkant van de paal. 

Hierna kwam DVS wat beter in de wedstrijd. Een vlijmscherpe counter ingeleid door middenvelder Cas Vermeer zorgde er voor dat in de 21e minuut de gelijkmaker op het scorebord kwam via Remy Keijsers. Het gejuich was nog niet verstomd of aan de andere kant was het al weer prijs. Joey van Otten werd op links vrij gespeeld en met weinig moeite wist hij doelman Giovanni Prinsen te verschalken. DVS ging op jacht naar de gelijkmaker. Remy Keijsers was een aantal maal dichtbij en enkele minuten voor rust moest de doelman dan toch buigen voor de aanvaller die de bal in de lange hoek fraai binnenschoot. Ruststand: 2-2.

Tweede helft

Na rust waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en werden er veel scherpe duels uitgevochten op het veld. Toch was het Riethoven dat voor de derde keer op voorsprong kwam. Lars Lepelaars werd in het midden voor het doel vrijgespeeld en schoot de 2-3 binnen. DVS zette voor de derde keer de achtervolging in maar had moeite om kansen te creëren tegen de stugge ploeg uit Riethoven. In de 74e minuut werden de ploeg dan toch beloond. Jasper Jakobs werd aan de rechterkant goed gelanceerd en vanaf de achterlijn behield hij het overzicht en vond de vrijstaande Remy Keijsers die zijn derde van de middag maakte. 

Niet veel later had het ook al weer 3-4 voor de gasten kunnen staan. Van Beek plaatste een demarrage op rechts en zijn voorzet kwam terecht bij de geheel vrijstaande Koen Donkers maar zijn kopbal trof de lat. In de 78e minuut was het DVS dat dicht bij een doelpunt was. Cas Vermeer kreeg een beetje gelukkig de bal mee maar bij zijn schot werd door de doelman gekeerd. Daarna werden de kansen schaarser maar beide teams bleven wel voor de overwinning gaan. In de 87e minuut kreeg Fin van den Hoogen een directe rode kaart na een overtreding. Hierdoor kwam DVS nog even goed onder druk te staan maar werd er niet meer gescoord.

Zondag 10 december speelt DVS de dorpsderby tegen Waalre. De ploeg uit Aalst heefteen overwinning nodig om ook na de winterstop om de bovenste plaatsen mee te kunnen blijven strijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant