De geheel vrijstaande Ryan Deinum krijgt onbedreigd de bal.
De geheel vrijstaande Ryan Deinum krijgt onbedreigd de bal. Toon van Dijsseldonk

Monsterzege Waalre

Sport 481 keer gelezen

VOETBAL - Al na 61 minuten stond de eindstand op het bord in de ongelijke strijd tussen Waalre en Tongelre. De thuisploeg joeg vervolgens een half uur op de dubbele cijfers en miste hierbij de meeste riante kansen. Hierdoor bleef Tongelre de dubbele cijfers bespaard, 9-0.

Door Toon van Dijsseldonk

Vanaf het was het voor de spelers van Waalre eenrichtingsverkeer richting het doel van Tongelre.
Al na vijf minuten was het raak toen Max Brans de bal inkopte na een vrije trap van Tim van Schijndel, 1-0.
Vervolgens duurde het ruim een kwartier voordat de tweede treffer viel. In de 22e minuut werd Kees Uijthoven onreglementair gestopt binnen het strafschopgebied waarna Tim van Schijndel de toegekende penalty benutte, 2-0.

Vijf minuten later de derde treffer na een mooi opgezette aanval waarbij Kees Uijthoven, Joey Gang bediende, 3-0. En in de 31e minuut was het Kees Uijthoven zelf die een plaats om de scorelijst opeiste ,4-0. 
Net voor rust was het Sven Dijkmans die de 5-0 op het bord zette.

Tweede helft

Het eerste kwartier na rust was het meest productieve van de thuisploeg. Kees Uijthoven was de eerste die na de rust het net vond. In de 49e minuut tikte hij zelf een voorzet van Ivar Brands binnen, 6-0.
In de 57e minuut was het Kees Uijthoven die Wouter Bosman in staat stelde om 7-0 te scoren.

Met een snoeiharde uithaal bracht Sven Dijkmans vervolgens in de 60e minuut de stand op 8-0 waarna één minuut later Matthijs Stokmans na een lange rush de negende treffer voor zijn rekening nam, 9-0.

Waalre behaalt de grootste overwinning van het seizoen tot  nu toe

Vervolgens gingen de zwartwitten op zoek naar een tiende treffer maar de mooiste kansen waren in het laatste half uur van de wedstrijd niet aan de thuisploeg besteed. 
Hierdoor bleef Tongelre dat in de hele wedstrijd doelman Bastiaan Bremer geen enkele maal bedreigde, de dubbele cijfers bespaard.

Derby tegen DVS

Waalre behaalde de grootste overwinning van het seizoen als opmaat voor de derby tegen DVS die zondag 10 december in Aalst op het programma staat. 
De wedstrijd op sportpark de Aalstervelden vangt aan om 14.30 uur.

Max Brans zittend in gevecht met een Tongelre speler met Ryan Deinum als toeschouwer
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant