'Man of the match' Lars Mobach in actie tegen Woenselse Boys .
'Man of the match' Lars Mobach in actie tegen Woenselse Boys . Jan Senders

DVS wint van Woenselse Boys

Sport 413 keer gelezen

VOETBAL -Na de nederlaag van vorige week in de topper tegen Dosko’32 was DVS voorlopig afgehaakt voor de bovenstaande plaatsen. Er staan echter nog genoeg wedstrijden op het programma om de opgelopen achterstand goed te maken maar dan mocht er in ieder geval niet verloren worden van middenmoter Woenselse Boys.

Door Ton Jakobs

Het eerste kwartier was van een matig niveau. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af en er werd door beide teams veel balverlies geleden, lange ballen kwamen maar zelden aan en de voorwaartse lagen aan de ketting bij de verdedigers. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de DVS. Aan de rechterkant zette Robin Arts een goede combinatie op met Dries Kreijns. Hij kreeg de bal op het juiste moment terug en kon oprukken richting het zestien meter gebied. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal voor de voeten van Remy Keijsers maar deze kon niet genoeg vaart aan de bal meegeven om doelman Carlos Vieira te verontrusten. Kort daarna was dezelfde aanvaller dichter bij een doelpunt. Hij werd vanaf de zijkant met een lange bal aangespeeld en na een goede aanname wist hij zijn tegenstander opzij te zetten en zijn schot kon met grote moeite door de doelman met de voeten worden gekeerd. Woenselse Boys kon daar aanvallend erg weinig tegenover zetten. Hun eerste kansje ontstond na een half uur spelen. Een kort genomen hoekschop werd bij de tweede paal neergelegd, doelman Giovanni Prinsen ging onder de bal door maar dit verraste Maurice van Loenen wardoor hij te laat kwam om de bal binnen te kunnen koppen. In de eerste helft waren de kansen erg schaars. Het was dan ook wachten tot net voor rust dat de thuisclub nog een keer gevaarlijk kon worden. Dries Kreijns speelde op het middenveld zijn tegenstander uit en verlengde de bal direct op Remy Keijsers. Deze kapte in het strafschop gebied goed zijn tegenstander uit en behield het overzicht. De doorgelopen Dries Kreijns was inmiddels voor de goal opgedoken en kon zonder veel moeite de bal in het doel schuiven: 1-0. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Tweede helft

Na de rust pakten de gasten uit Eindhoven het initiatief. Ze waren wel meer aan de bal maar hadden ook veel moeite om gevaar voor het doel te stichten. Namens Woenselse Boys schoot Jasper Spapens van grote afstand en daarbij moest doelman Giovanni Prinsen handelend optreden. DVS liet de gasten komen maar loerde zelf op de counter. Een razendsnel uitgevoerde counter stond aan de basis van de 2-0. Na een afgeslagen hoekschop zette Jasper Jakobs direct Dries Kreijns aan het werk die rond de middenlijn zijn tegenstander uitspeelde en direct op de rechterkant opende op Remy Keijsers. Deze ging richting het doel maar had oog voor de meegelopen kleine spits die bij de tweede paal opdook en geen enkele moeite had om zijn tweede doelpunt van de middag te scoren. Woenselse Boys kon daar niet heel veel tegenover zetten en in de 71e minuut had Remy Keijsers de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Vanaf de linkerkant kon hij ongehinderd op de doelman afgaan. Hij omspeelde de keeper maar schoof de bal langs het doel. De gasten hadden een paar kleine mogelijkheden maar treuzelde vaak te lang waardoor een DVS verdediger alsnog kon ingrijpen. Vijf minuten voor tijd kon opnieuw Remy Keijsers alleen op de doelman afgaan maar bij het uitspelen van de doelman liep hij met de bal over de achterlijn. Vlak voor tijd werd het toch nog even spannend. Na een afgeslagen hoekschop werd van grote afstand door Samir Barmou op goal geschoten en tot ieders verbazing verdween de bal in het doel. In de nog resterende blessuretijd kwamen DVS niet meer in de problemen en werd na een matige wedstrijd toch 3 punten binnen gehaald.

Zondag 26 november staat er voor DVS een uitwedstrijd op het programma tegen hekkensluiter EMK. De wedstrijd in Nuenen begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant