Max Brans grijpt in bij een aanval van een speler van Knegselse Boys.
Max Brans grijpt in bij een aanval van een speler van Knegselse Boys. Toon van Dijsseldonk

Wisselende resultaten in tweeluik Waalre

Sport 431 keer gelezen

VOETBAL - Twee wedstrijden in 4 dagen tijd stonden op het programma van Waalre. Op donderdag 16 november werd de ‘uitwedstrijd’ tegen EMK op sportpark Hoeveland gespeeld. En zondag stond de wedstrijd tegen Knegselse Boys op het programma.

Door Toon van Dijsseldonk

Voor de tweede keer dit seizoen speelde Waalre een ‘uitwedstrijd’ op het eigen sportpark Hoeveland, nu was EMK uit Nuenen de tegenstander. Het betrof hier een inhaalwedstrijd.
Waalre kwam al in de 4e minuut op voorsprong; na een pass van Thomas Noteboom rondde Sven Dijkmans af: 0-1. Waalre ging niet op jacht naar meer goals maar speelde vooral achterin de bal rustig rond tegen een machteloze tegenstander. Een versnelling in de 19e minuut leidde tot de 0-2, Zico van Donk kopte een voorzet van Ryan Deinum in. Tien minuten later stond het 0-3 na een knappe actie van Ryan Deinum.
EMK probeerde met hard werken het Waalre moeilijk te maken en kreeg waar naar werken in de 36e minuut toen de snelle Lars Voorkamp de ruststand op 1-3 zette.
Na rust werd het spel allengs slechter. Gevolg was een rommelige wedstrijd met veel slechte passes, gestruikel en weinig kansen. Waalre kwam geen enkele keer echt in moeilijkheden en in de 65e minuut was het opnieuw Ryan Deinum die het net vond: 1-4 wat ook de eindstand werd.

Waalre weggeblazen door Knegselse Boys

Voor de wedstrijd van zondag 19 november begon, werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de donderdag overleden ex-voorzitter en erelid Jac Slegers. 

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal kwam orkaan richting het doel van de thuisploeg. Al na 5 minuten resulteerde dit in de eerste treffer door Niels Reijnders: 0-1. Door slecht uitverdedigen van Waalre, kon Paul Verstijnen in de 23e minuut de 0-2 binnen schieten. Waalre was in deze periode totaal machteloos en kwam pas ver in de eerste helft in de buurt van doelman Robin van Bree. Kwam Waalre al een keer op de middenlijn dan werd door de Boys achterhoede kordaat ingegrepen en meteen de snelle spitsen aan het werk gezet. Hierdoor moest de defensie van Waalre haar backs telkens blijven ondersteunen. Uiteindelijk ging de storm van de Boys een beetje liggen zodat Waalre in de 40e minuut een eerste kans kreeg die op het allerlaatste moment gestopt kon worden.

Direct na rust had Waalre haar beste periode, in de 46e en 55e minuut kreeg Zico van Donk twee kansen maar kon deze niet verzilveren. Waalre zette dat Knegselse Boys enigszins onder druk maar hield dit niet lang vol. In de slotfase van de wedstrijd hadden de zwartwitten het aan goed ingrijpen van doelman Bastiaan Bremer te danken dat het een grotere nederlaag bespaard bleef.

Na deze nederlaag haakt Waalre af bij de top van de 5e klasse E en staat nu op de vijfde plaats op vijf punten van koploper Steensel. 
Zondag 26 november gaat de ploeg op bezoek bij buurgemeente Riethoven voor de derby tegen de gelijknamige club.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant