Max Brans schermt de bal af. (Foto: Toon van Dijsseldonk)
Max Brans schermt de bal af. (Foto: Toon van Dijsseldonk) Toon van Dijsseldonk

Waalre start met een zege

Sport 567 keer gelezen

WINTELRE - Voor het eerst sinds 3 april 2022 heeft Waalre weer een zege behaald buitenshuis. Tegen DEES had de ploeg een bliksemstart, viel vervolgens erg ver terug maar zette het weer recht na rust. In een doelpuntrijke wedstrijd was Waalre verdiend de overwinnaar: 3-5.

Door Toon van Dijsseldonk

Het scorebord stond amper op 1 minuut speeltijd of de bal lag al tegen de touwen. Zico van Donk zette goed door en gaf doelman van Moll geen kans, 0-1. 
Eén minuut later was het Sven Dijkmans die de DEES achterhoede het nakijken gaf en Zico van Donk vrij voor het doel zette, 0-2.Waalre bleef vervolgens DEES onder druk zetten en kreeg de eerste tien minuten nog enkele mogelijkheden. De opmaat voor een makkelijke middag leek geschapen. Dit gevoel ontstond kennelijk ook binnen de lijnen want de ploeg ging vervolgens erg slordig en nonchalant spelen en bracht DEES, zonder dat het zich hoefde in te spannen, weer terug in de wedstrijd.

In de 16e minuut ontstond een misverstand in de achterhoede van Waalre tussen Wouter Bosman en Bastiaan Bremen waar Grard van de Sande van profiteerde en de bal in het lege doel kon schuiven. In de 20e minuut verdween een schot van Bas Veldman net naast de paal waarna één minuut later Grard van de Sande opnieuw kon profiteren van nonchalant ingrijpen in de Waalre achterhoede, 2-2.Daarmee was het leed voor Waalre nog niet geleden want in de 33e minuut kwam DEES zelfs op voorsprong via Thomas Tholen. Waalre vocht nu meer tegen zichzelf dan tegen DEES maar kreeg voor de rust nog een boost toen Sven Dijkmans in de 43e minuut de gelijkmaker aantekende.

Tweede helft

Na rust was het spel van Waalre nog steeds verre van optimaal maar de ploeg kwam nu niet meer in moeilijkheden. Kansen werden niet meer weggegeven en de ploeg kwam zelf steeds vaker gevaarlijk voor het DEES-doel. 
In de 66e minuut kon doelman van Moll een schot van Jules van Kruijssen slechts wegstompen waarna Zico van Donk de bal van dichtbij in het doel werkte, 3-4. En In de 81e minuut  besliste Zico van Donk met zijn vierde treffer de wedstrijd definitief. Na een uitstekende voorzet van Ivar Brans kon hij de 3-5 aantekenen.

Drie punten betekent een goede start die komende zondag 1 oktober, een vervolg moet krijgen in de thuiswedstrijd tegen De Weebosch uit Bergeijk.

Robin IJzerman in duel namens Waalre
Strijd op het middenveld met links de man van de wedstrijd met 4 doelpunten Zico van Donk (nr 9)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant