Waalrenaar Willem Bakker op archieffoto uit mei 2022. (Foto: Yvonne Leijten).
Waalrenaar Willem Bakker op archieffoto uit mei 2022. (Foto: Yvonne Leijten). Yvonne Leijten

Willem Bakker wint EK Handboogschieten Veld

Sport 493 keer gelezen

WAALRE - Zeven Nederlandse schutters kwamen afgelopen week namens Team NL uit op het Europees Kampioenschap Veld in het Italiaanse Cesana Torinese. 

Na de kwalificaties plaatsten Willem Bakker en Gaby Schloesser zich samen als 4e als recurve mixed team. Ze eindigden op een verdienstelijke 4e plaats; in de finales waren zowel het Duitse als het Engelse mixed team sterker.
Individueel ging Willem Bakker direct naar de halve finales, dankzij zijn nummer 1 topkwalificatie. Hij won van Fransman Florent Mulot met 52-45 en van de Fin Tekoniem Antti (58-55). Genoeg voor de titel en de gouden plak.

Willem Bakker richt zich binnen het handboogschieten met name op de olympische discipline. Omdat daar geduchte concurrentie is was dit EK Veld, dit seizoen zijn eerste en enige mogelijkheid zich internationaal te meten. Dat hij nu de Europees Kampioen is, is een opsteker en enorme motivatie om ook in de olympische discipline opnieuw het internationale podium te bereiken.

Willem Bakker bereikte als junior 2x de 2e plaats op het WK Veld in 2018 en bij het EK Veld in 2019. In de olympische discipline won Bakker in 2022 de European Grand Prix in Plovdiv.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant