Sander van der Veen van DVS
Sander van der Veen van DVS Jan Senders

DVS start competitie met overwinning op Tivoli

Sport 321 keer gelezen

AALST - In de eerste wedstrijd van de competitie stond er voor DVS een uitwedstrijd tegen buurman Tivoli op het programma. De sportparken liggen hemelsbreed een tweetal kilometer uit elkaar zodat er bijna niet kan worden gesproken over een uitwedstrijd. In de oefen- en bekerwedstrijden liepen bij DVS enkele belangrijke spelers blessures op waardoor ze afgelopen weken niet inzetbaar waren. Bij het begin van de competitie lijkt iedereen langzaam toch weer fit te worden.

Door Ton Jakobs

In het begin van de wedstrijd liet DVS het initiatief bij Tivoli en zij waren dan ook veel in balbezit. Het baltempo was erg laag waardoor het niet echt lukte om de gasten in problemen te brengen. In de 9e minuut kreeg de ploeg uit Aalst een hoekschop te nemen aan de linkerkant van het veld. De halfhoge voorzet ging gevaarlijk aan iedereen voorbij. Niet veel later was er een goede actie van Cas Vermeer die Remy Keijsers de diepte instuurde. Hij kon alleen op de doelman afgaan maar waar hij had moeten besluiten verder door te lopen besloot hij een lob te wagen die voor de doelman geen enkele moeite opleverde. In de 21e minuut was er wederom een goede actie van Cas Vermeer. Met een goede lichaamsschijnbeweging legde hij een verdediger in de luren en kon alleen richting doelman Daniel Zambrana Carmona afgaan maar zijn inzet was te slap om te doelman te verontrusten. 
Daarna kreeg ook Tivoli enkele kleine kansjes. Eerst was er Sven Dijkmans die een afgeslagen hoekschop vanuit kansrijke positie hoog overschoot. Niet veel later liet Bas de Haas van een meter of twintig een hard schot los maar deze miste net het doel. Uit de tegenaanval die daaruit volgde, kreeg DVS een enorme kans. Remy Keijsers werd aan de linkerkant de diepte ingestuurd en behield goed het overzicht. Hij legde op het juiste moment de bal breed op de vrijstaande Dries Kreijns maar de doelman voorkwam met het puntje van zijn schoen dat de bal in de goal verdween.
Vijf minuten voor rust was het Bas de Haas die op de zestien meter zijn tegenstander uitkapte maar zijn geplaatste schot verdween net naast het doel. De laatste kans voor de rust was voor DVS en was een kopie van de grote kans die ze enkele minuten eerder hadden gehad. Opnieuw ging Remy Keijsers aan de linkerkant op avontuur en wist op snelheid de centrale verdediger uit te spelen. Hij legde op het juiste moment breed op de vrijstaande Dries Kreijns maar opnieuw kreeg de aanvaller de bal niet voorbij de doelman.

Tweede helft

Na de rust kwam Jasper Jakobs in het veld en hij stond vrijwel direct aan de basis van de eerste goal van de wedstrijd. Hij omzeilde aan de rechterkant van het veld de buitenspelval en gaf de bal breed op de geheel vrijstaande Remy Keijsers die de bal onberispelijk binnen schoot. Vijf minuten later was DVS dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Remy Keijsers maakte goed gebruik van zijn snelheid aan de rechterkant van het veld maar zijn schot werd door de doelman met de voeten tot hoekschop verwerkt. Kort daarna kwam de gelijkmaker op het scorebord. In het hart van de defensie werd een bal foutief beoordeeld en Jeffrey Perts kon alleen op doelman Giovanni Prinsen afgaan en zijn inzet verdween onder in de hoek.
DVS leek een beetje de weg kwijt en niet veel later was er opnieuw een grote kans voor Tivoli. Van de zijkant werd de bal voor de goal gebracht en de geheel vrijstaande Sam van Wijhe kopte de bal dichtbij langs. In de 71e minuut was er een kort genomen vrije trap die achter de verdediging werd gelegd. Jasper Jakobs reageerde hier uitstekend op maar zijn inzet verdween net naast het doel. Kort daarna kwam DVS op achterstand door een fout in de achterhoede. De ingevallen Rens Kuypers gleed uit bij het aannemen van de bal en één van de Tivoli-spitsen kon er vandoor gaan met de bal. Hij legde de bal breed op Bobou Gansiry Dioum maar zijn inzet kon nog worden gered door de doelman maar in de rebound kwam de bal voor de voeten van dezelfde aanvaller die ditmaal geen enkele moeite had het lege doel te vinden 2-1.

DVS rechtte de rug en ging vol op de aanval spelen waarbij achterin soms onaanvaardbare risico’s werden genomen. Roel de Greef was dichtbij de gelijkmaker met zijn specialiteit; de geplaatste vrije trap. Een stijlvolle redding van de Tivoli-doelman hield hem echter van score af. In de 83e minuut bracht trainer Mike de Louw, Youri van de Boom in het veld voor de moegestreden Cas Vermeer en dit bleek met recht een gouden wissel te zijn. Bij één van zijn eerste balcontacten liet hij van een meter of twintig een vlammend schot los en liet daarbij de doelman volledig kansloos. 
Vorige week ging DVS in de blessuretijd nog onderuit maar nu werd in de extra tijd de overwinning binnen gehaald. Opnieuw was het Remy Keijsers die aan de rechterkant zijn verdediger te snel af was. Hij behield het overzicht en legde de bal strak voor de goal. Waar in de eerste helft Dries Kreijns nog tweemaal de bal tegen de doelman schoot, was hij deze keer wel doeltreffend: 2-3. In de resterende tijd kwam de zwaar bevochten overwinning niet meer in gevaar.

Zondag 1 oktober komt FC Cranendonck op bezoek in Aalst. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant