De maker van het eerste doelpunt voor Waalre, Sven Dijkmans (10), in strijd met Steensel- verdedigers.
De maker van het eerste doelpunt voor Waalre, Sven Dijkmans (10), in strijd met Steensel- verdedigers. Toon van Dijsseldonk

Euforie Waalre weer voorbij

Sport 540 keer gelezen

WAALRE - In de laatste bekerwedstrijd moest Waalre aantreden tegen een ploeg die het ook in de competitie treft: Steensel. Na een week in de wolken geleefd te hebben na de riante overwinning op Rood Wit, werd de zwart-witte ploeg door Steensel weer hard terug op aarde gezet. De Steenselnaren wonnen verdiend met royale cijfers, 2-5.

Door Toon van Dijsseldonk

Steensel, dat zich danig verstrekt heeft met 4 transfers van EFC, pakte op sportpark Hoeveland onmiddellijk het initiatief. Toch kwam de thuisploeg al na 6 minuten op voorsprong toen Sven Dijkmans van dichtbij doelman van de Ven het nakijken af, 1-0. 

Steensel reageerde onmiddellijk en twee minuten later lag de bal in het Waalre-doel. Maar deze treffer vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Bijnagte. Opnieuw 3 minuten later negeerde dezelfde scheidsrechter een vlagsignaal en kon Richard van de Broek na een snelle aanval wel de gelijkmaker aantekenen. Een makkelijk combinerend Steensel bleef vervolgens de baas en kreeg diverse kansen waarbij Stefan Coset in de 28e minuut slechts de paal raakte.

Hoewel Waalre niet in de wedstrijd zat kreeg het toch zijn kansje, zo miste Simon Zijlstra in de 35e minuut een ideale mogelijkheid. Nog voor de pauze was daar de voorsprong voor de gasten via Daan Bogaerts die de 1-2 binnenschoot.

Tweede helft

Na rust waarin enkele wissels bij Waalre waren doorgevoerd, leek de ploeg het aanvankelijk beter voor elkaar te hebben De wedstrijd kwam iets meer in evenwicht maar nu waren er foutjes in de Waalre-defensie de oorzaak dat Steensel makkelijk aan haar doelpunten kwam. 

In de 63e minuut werd niet goed ingegrepen waardoor Marco Subnel een voorzet kon geven op de vrijstaande Joost van Nunen, 1-3 . Drie minuten later profiteerde Dorus van de Broek van een foute inschatting van doelman Bastiaan Bremer. Uit een corner kon hij zodoende vrij inkoppen, 1-4. Eén minuut later deed Waalre iets terug door een doelpunt van Zico van Donk.

De slotfase werd vervolgens nog ontsierd door twee rode kaarten. Remco van Etten van Steensel ontving een directe rode kaart voor natrappen terwijl Zico van Donk door protesteren een tweede gele kaart , dus rood, in ontvangst mocht nemen. De eindstand werd tenslotte bepaald doordat Tim van Schijndel een voorzet van Marco Subnel in het eigen doel deed belanden, 2-5.

Deze forse nederlaag moet een waarschuwing zijn bij de start van de competitie. Zondag 24 september gaan de Waalrenaren op bezoek bij DEES uit Wintelre. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant