165 lopers trotseerden de hitte en liepen hun wedstrijd verdeeld over drie afstanden.
165 lopers trotseerden de hitte en liepen hun wedstrijd verdeeld over drie afstanden. Connie Sinteur

Zeer warme Ronde van Waalre

Sport 886 keer gelezen

WAALRE - De 23e Ronde van Waalre vond zaterdag 9 september plaats. Organisator Loopgroep Waalre hield het weer nauwlettend in de gaten. 

Door Wim Kremers

Het was al de hele week spannend of de temperatuur op zaterdag nog verder omhoog zou gaan of niet. De gedeeltelijk nieuwe organisatie besloot zaterdagmorgen om de wedstrijden te laten doorgaan, mede nadat een aantal extra maatregelen konden worden genomen. Er waren 2 drankposten op het parcours, 5 in plaats van de gebruikelijke 3 EHBO-ers. Het maximaal aantal rondes voor de Mini-run en de Jeugdloop waren teruggebracht en voor de Ronde van Waalre zelf werd aan alle deelnemers gevraagd om goed naar het eigen lichaam te luisteren en uit te stappen als het te zwaar zou gaan worden. Ook werd voor de wedstrijd verzocht om ook goed op elkaar te letten. Het bleken juiste stappen te zijn geweest want heel veel deelnemers hebben hieraan gehoor gegeven. In vergelijking met de ‘koude’ 2022 editie werd er echt langzamer gelopen en velen hebben ook een ronde minder gelopen. Het resulteerde er in dat alles zonder incidenten is verlopen.

Voor de mini run en de jeugdloop deden de 5 basisscholen ( De Wilderen, OBS Ekenrooi, Christoffel School, De Meent en De Drijfveer) uit de gemeente Waalre mee. In totaal 279 deelnemende kinderen; 156 kinderen aan de Mini-run (basis schoolgroep 1 t/m 4) en 123 aan de Jeugdloop (groepen 5 t/m 8).. De grootste groei van deelnemende kinderen ten opzichte van vorig jaar kwam dit jaar van basisschool de Wilderen, waarmee ze de Cor Versmissen wisselprijs voor het eerst in de wacht sleepte. Ook de andere 4 scholen mochten een fraaie herinneringsbeker ontvangen. 

165 lopers over drie afstanden

Aan de Ronde van Waalre zelf deden 165 lopers mee verspreidt over de 3 afstanden (5,10,15 km). Op de 5 km werd William Webster uit Veldhoven de winnaar bij de mannen, terwijl Kim van Rossum uit Nuenen de eerste werd bij de vrouwen.
Op de 10 kilometer was de winst bij de vrouwen voor Janneke de Ruiter uit Waalre en mocht Thijs Beurskens uit Eindhoven beslag laten leggen op de eerste plek.c
De winst bij de 15 kilometerwedstrijd voor vrouwen was een prooi voor Emma Leygnac uit Eindhoven en bij de mannen ging Ralf Smets van AVV uit Valkenswaard er met de winst vandoor.


Bijschrift -

Connie Sinteur


Bijschrift -

Connie Sinteur

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant