Sam Senders in opperste concentratie aan de bal in de wedstrijd tegen RPC.
Sam Senders in opperste concentratie aan de bal in de wedstrijd tegen RPC. Jacqueline Senders

DVS kan RPC een helft bijbenen en verliest

Sport 317 keer gelezen

EINDHOVEN - Na vorige week een verdienstelijk gelijkspel behaald te hebben tegen 3e klasser RKVVO uit Oerle stond in de tweede bekerronde opnieuw een wedstrijd tegen een 3e klasser op het programma. Dit keer de uitwedstrijd tegen buurman RPC in Eindhoven

Door Ton Jakobs

In de tweede minuut was het direct alle hens aan dek. Doelman Giovanni Prinsen probeerde voetballend uit te verdedigen maar schoof de bal in de voeten van RPC-spits Sidney Gakpo. Omdat zijn aanname niet goed was bleef verder onheil DVS bespaard. 

RPC was duidelijk de bovenliggende ploeg en probeerde vooral over de zijkanten gevaar te stichten. In de 11e minuut lieten de mannen uit Aalst voor de eerste keer zien dat ze niet naar Stratum waren afgereisd om op voorhand met een nederlaag naar huis terug te keren. Aan de rechterkant werd Dries Kreijns weggestuurd maar zijn voorzet werd door de doelman onderschept. Niet veel later was er een grote kans voor de thuisploeg die niet werd benut. In de tegenaanval die daarop volgde ontsnapte Cas Vermeer aan zijn verdediger maar zijn gehaaste schot verdween 2 meter naast het doel. Daarna zakte het tempo van de wedstrijd als gevolg van het erg warme weer. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Tweede helft

RPC verhoogde het tempo bij het begin van de tweede helft en dwong DVS achteruit. Bij de eerste hoekschop was het dan ook direct raak. De bal kwam strak voor de goal waar de geheel vrijstaande Rens Kuijpers de bal snoeihard binnen kopte. De achterstand had verder op kunnen lopen als Jerom Mekes de bal niet naast de goal had gekopt. 

DVS had het erg moeilijk en het lukte maar niet om de bal wat langer in de ploeg te houden. In de 53e minuut werd er wederom een bal tussen de keeper de achterste linie neergelegd. Doelman Giovanni Prinsen kwam nog uit zijn doel maar de bal werd op een subtiele manier door Luc Scholten over de keeper gelift: 2-0. Even later kon de DVS-doelman erger voorkomen door een goede ingreep.

De thuisploeg schakelde een tandje terug en DVS kwam weer wat meer aan voetballen toe. Verdediger Robin Arts onderschepte op het middenveld uitstekend de bal en krulde de bal naar de tweede paal. Doelman Sam van Rooij moest zich helemaal strekken om de bal tot hoekschop te kunnen verwerken. De wedstrijd hobbelde in het laatste kwartier een beetje naar het eind maar net voor tijd was DVS nog tweemaal dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van Roel de Greef belandde op de lat. En ook de inzet van de ingevallen Jelmer Flikweert ging langs de keeper maar belandde op de paal. Ondanks de nederlaag konden de mannen van Mike de Louw met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Zondag 17 september staat de laatste wedstrijd in de beker op het programma. DVS speelt dan tegen Pusphaira uit Eindhoven. Om met een goed gevoel de competitie in te gaan die op 24 september start, zou een overwinning prettig zijn. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.

Uit de krant