Het was bij tijd en wijle erg druk rondom het strafschopgebied.
Het was bij tijd en wijle erg druk rondom het strafschopgebied. Toon van Dijsseldonk

Waalre overklast Rood Wit V

Sport 531 keer gelezen

WAALRE - Het dit jaar in de vijfde klasse spelende Waalre was in alle facetten van het voetbalspel de betere tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Rood Wit V. Na een 2-0 ruststand liep Waalre na rust uit naar een eclatante zege: 5-0.

Door Toon van Dijsseldonk

In de tweede bekerwedstrijd van het seizoen trad Waalre aan tegen het in de derde klasse spelende Rood Wit V. Als snel werd duidelijk dat er op het veld geen sprake was van een duidelijk klassenverschil. De eerste kansen waren dan ook voor Waalre waarbij Simon Zijlstra en Zico van Donk het vizier nog niet scherp afgesteld hadden. Binnen de tien minuten volgde hierbij ook nog een goede kans voor de gasten waarbij doelman Bastiaan Bremer de inzet van Finn van Gulik met enige moeite stopte. 

De wedstrijd ging levendig door en in de 11e minuut was het raak. Een voorzet van Joey Gang werd door Jules van Kruijssen met het hoofd verlengd, 1-0. Met deze voorsprong op zak gaf Waalre, Rood Wit V goed tegenspel en er was voor de rust verder sprake van een gelijkwaardig duel.

Het duurde tot in de 36e minuut voordat er weer echt doelgevaar ontstond. Nu stuurde Wouter Bosman, Zico van Donk met een dieptepass op avontuur waarna deze,  doelman van der Heijden het nakijken gaf, 2-0. Een even onverwachte als verdiende ruststand stond na 45 minuten op het bord.

Tweede helft

Als er al hoop was voor de gasten om in de tweede helft wat terug te doen, werd deze hoop na 3 minuten al de grond in geboord. De snelle invaller Ryan Deinum sneed door de Rood Wit V defensie en rondde keurig af, 3-0. Ongekende luxe voor de thuisploeg die nu wat achterover leunde en zich beperkte tot scherpe counters. Lange tijd leverde dit geen nieuwe doelpunten op door slordigheden bij de afronding. Maar nadat Rood Wit V na 75 minuten met 10 man verder moest, Robin Everstijn haalde de doorgebroken Zico van Donk onreglementair onderuit, kwam er nog meer ruimte voor de Waalrese aanvallers. 

Dit leverde in de slotfase nog twee doelpunten op. In de 81e minuut rondde Zico van Donk een snelle aanval over meerdere schijven af en in de 90e minuut stond hij aan de basis van het laatste doelpunt. Wouter Bosman schoot na een passje van Zico van Donk de 5-0 binnen. Even daarvoor was het onthutsend zwak spelende Rood Wit V nog dichtbij een eretreffer geweest toen Roy Kouwenberg tegen de paal schoot.

Een opsteker voor Waalre dat zondag 17 september de bekerstrijd afsluit met een thuiswedstrijd tegen Steensel,

Uit de krant