DVS jeugd-speler Eetu Riistama jaagt achter de bal aan.
DVS jeugd-speler Eetu Riistama jaagt achter de bal aan. Jan Senders

DVS wint laatste wedstrijd van de reguliere competitie

Sport 535 keer gelezen

WAALRE - Vorige week was al zeker dat DVS rechtstreekse degradatie had ontlopen ondanks de thuisnederlaag tegen Steensel. In de laatste wedstrijd tegen HMVV uit Hooge Mierde stond er dan ook niet veel meer op het spel omdat de thuisclub enkele weken geleden al is gedegradeerd. Het was voor DVS belangrijk zelfvertrouwen te tanken voor de nacompetitie voor degradatie.

Door Ton Jakobs

In het begin van de wedstrijd liet DVS het initiatief aan de thuisclub. Pas in de 15e minuut meldde DVS zich voor de eerste keer gevaarlijk voor de goal van de tegenstander maar dit leverde niets op. In de 22e minuut volgde een grote kans voor Brent Hoekman die stuitte op doelman Robin Kreyns.  HMVV was kort daarna dicht bij de openingstreffer maar doelman Job Linssen hield de bal met de voeten uit de goal. Een kwartier later wist Jasper Jakobs een dreigende achterbal binnen te houden, speelde door naar Stan van der Heiden en zijn inzet ging bij de tweede paal in het doel: 0-1. HMVV probeerde het nog maar het lukte niet te scoren. 
Niet veel later liep DVS uit naar 0-2. Jasper Jakobs stuurde de snelle Brent Hoekman de diepte in die de bal voor de goal legde waar Dries Kreijns van dichtbij eenvoudig af konden ronden. Gezien de vele nederlagen van de afgelopen week was dit voor DVS een grote opsteker. De ploeg ging met de voorsprong de rust in.

Tweede helft

Na de rust startte HMVV met nieuw elan. Zij wilde niet roemloos afscheid nemen van de 4e klasse. Toch was het DVS dat de eerste grote kans van de tweede helft kreeg. Brent Hoekman ontsnapte aan zijn tegenstander en probeerde via een steekbal Jasper Jakobs vrij doorgang te geven. Helaas kon zijn pass door een verdediger worden onderschept maar kwam Brent opnieuw in balbezit. Zijn schot ging maar net over de kruising. In de 56e minuut ging Rick van de Borne aan de linkerkant op avontuur en zijn voorzet werd in het midden van de goal door Sven Spooren met het lichaam in de goal gelopen: 1-2. HMVV rook kansen en de wedstrijd werd ook wat onvriendelijker waarbij de scheidsrechter enkele malen met een gele kaart moest optreden. De thuisclub probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken en DVS loerde op de counter. In de 77e minuut leek de beslissing te vallen. Ver op eigen helft ontving Jasper Jakobs de bal en stak met een indrukwekkende rush het gehele veld over. Hij liet daarbij verschillende verdedigers achter zich. In het strafschopgebied schoot hij de bal onhoudbaar achter doelman Robin Kreyns. Na deze goal was de wedstrijd gespeeld. HMVV probeerde nog wel maar kon geen vuist maken tegen de goede verdediging van DVS die tevreden waren met de stand. Een verdiende 1-3 overwinning. 

In de nacompetitie zal DVS moeten gaan strijden om ook volgend jaar in de 4e klasse uit te mogen komen. Deze nacompetitie bestaat uit maximaal twee ronden op basis van het knock-out systeem. Op het moment dat je verliest, degradeer je naar de 5e klasse. De wedstrijden staan gepland voor 11 en 18 juni. In de eerste ronde moet DVS  het in een uitwedstrijd opnemen tegen VOW uit Zijtaart.

Uit de krant