Jasper Jakobs aan de bal in de wedstrijd tegen Steensel.
Jasper Jakobs aan de bal in de wedstrijd tegen Steensel. Jan Senders

DVS weet niet meer wat winnen is en verliest weer

Sport 384 keer gelezen

WAALRE - Na de nederlaag van vorige week tegen dorpsgenoot Waalre, werd het noodzaak voor DVS om weer eens een overwinning te behalen om eventuele rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het hoogst haalbare voor de club is nu het behalen van de nacompetitie voor degradatie waarbij een groot aantal ploegen moeten gaan bepalen wie de resterende 7 plaatsen volgend seizoen in de 4e klasse mogen gaan opvullen.

Door Ton Jakobs

Tegenstander Steensel stond voor deze wedstrijd nog op een rechtstreekse degradatie plaats. Voor hen was het ook van groot belang om een overwinning binnen te halen. Er kon dus gesproken worden van een echt degradatieduel en dat was goed te zien. De eerste 20 minuten was het voorzichtigheid troef, werd door beide ploegen heel veel balverlies geleden en er was geen gevaarlijke kans te zien. In de 20e minuut was de eerste kans voor de thuisclub. Dries Kreijns raakte de bal echter verkeerd waardoor deze  voor de goal langs rolde. Drie minuten later leek DVS op achterstand te komen. Steensel-speler Stefan Coset wist de bal binnen te koppen maar de scheidsrechter constateerde dat de aanvaller buitenspel stond. Daarna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau en gebeurde er heel weinig. Het was dan ook tot de 34e minuut wachten voor enige spanning. Jasper Jakobs werd de diepte ingestuurd met een drietal verdedigers achter zich aan. Hij wist ze alle drie bezig te houden en zijn schot kon door doelman Jasper van de Ven onder uit de hoek worden getikt. Met een 0-0 stand de ruste werd bereikt.

Tweede helft

Na rust was de eerste kans voor de gasten uit Steensel. Na onnodig balverlies dreigde Huub van Hoof alleen op de keeper af te gaan, centrale verdedigers Stan van der Heiden en Shane Lawlor wisten dit te voorkomen. Het niveau bleef zeer matig. DVS was wel de gevaarlijkste ploeg met enkele goede kansen. Echter wist de ploeg er niet een te verzilveren. Waar alle supporters het wel over eens waren, was dat deze matige wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende. Toch ging het team dat er het minste aanspraak op mocht maken toch met de drie punten aan de haal. Een lange bal van achteruit viel tussen de verdedigers van DVS en de doelman. Job Linssengreep niet goed in, Stefan Coset kreeg de bal mee en schoof zonder enige moeite de bal in het lege doel. DVS zette nog alles op alles om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar wist op geen enkele manier meer gevaarlijk te worden.

Het enige goede nieuws na de wedstrijd was dat rechtstreekse degradatie was afgewend omdat SDO ‘39 had verloren waardoor er minimaal 3 ploegen onder DVS zullen eindigen die rechtstreeks degraderen naar de 5ee klasse.
In de reguliere competitie staat er nog 1 wedstrijd op het programma. Voor DVS is dat de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde HMVV uit Hooge Mierde. Hoewel er weinig meer op het spel staat tijdens deze wedstrijd zal het belangrijk zijn vertrouwen te tanken voor de nacompetitie om ook volgend jaar 4e klasse te mogen spelen.