Waalre scoorde de eerste doelpunten van 2023 en behaalde daarmee een gelijkspel
Waalre scoorde de eerste doelpunten van 2023 en behaalde daarmee een gelijkspel Toon van Dijsseldonk

Waalre speelt gelijk

Sport 299 keer gelezen

WAALRE - Met de eerste doelpunten van dit jaar heeft Waalre op donderdagavond, een zwaarbevochten punt gehaald tegen het hooggeplaatste DOSL. De thuisploeg kwam enigszins gelukkig in de 48e minuut op een 2-0 voorsprong waarna DOSL dit in de 77e minuut wegpoetste. In het vervolg, inclusief een 10 minuten durende blessuretijd, drong DOSL sterk aan maar kwam niet meer tot doelpunten: 2-2.

Door Toon van Dijsseldonk

Het de laatste tijd in goede vorm verkerende DOSL uit Leende, nam direct de teugels in handen bij aanvang van de wedstrijd. In de eerste tien minuten werden al drie corners geforceerd. Waalre verdedigde echter met man en macht en doorstond de openingsstorm. Hierna kwam de ploeg iets beter in de wedstrijd zonder dan iets afgedwongen werd.

DOSL zakte ook terug zodat beide keepers in het vervolg van de eerste helft niet veel te doen kregen. Tot in de 38e minuut toen de eerste poging van Waalre die binnen de palen kwam, meteen doeltreffend was, Yoeri Liebregts schoot van dichtbij binnen 1-0. De Leendenaren startten hierna een massaal offensief dat tot aan de rust helemaal niets opleverde.

Tweede helft

Na rust kwam Waalre in de eerste de beste aanval opnieuw tot scoren. Nu viel een hoge inzet van Jules van Kruijssen over de doelman van DOSL, 2-0. Na deze hernieuwde tegenvaller moest 9de ploeg uit Leende even tot rust komen voordat een heftig offensief werd ingezet.

Waalre werd totaal teruggedrukt en probeerde zich met lange ballen nog te redden. In de 60e minuut leidde een scherpe voorzet tot onrust in de defensie van Waalre,  waarvan Frank Bax profiteerde en de 1-2 kon inschieten.

Dezelfde Frank Bax was het die na 77 minuten speeltijd, zijn DOSL op gelijke hoogte met Waalre schoot. Hierna volgde een spannende slotfase waarin de zwartwitten alles gaven om een punt te redden. Ondanks de extreem lange blessuretijd lukte het Waalre weer eens een punt bij te schrijven.

Wedstrijd afgelast

Waalre zou zondag 26 maart tegen SDO’39 uit Lage Mierde spelen. Door de hevige regenval en het daardoor onbespeelbare veld, werd deze wedstrijd afgelast. Mogelijk wordt deze wedstrijd tegen SDO’39 donderdag 30 maart maar dat was bij het per perse gaan van deze krant, nog niet bekend.

Programma

Zondag 2 april speelt Waalre thuis tegen VV Steensel. De wedstrijd op Sportpark Hoeveland begint om 14.30 uur.