Toerclub Aalst-Waalre start het wegseizoen met een rit van 70 kilometer om weer het gevoel in de benen te krijgen.
Toerclub Aalst-Waalre start het wegseizoen met een rit van 70 kilometer om weer het gevoel in de benen te krijgen.

TC Aalst-Waalre start wegseizoen

Sport 399 keer gelezen

AALST-WAALRE - Toerclub Aalst-Waalre geeft zondag 26 maart het startsein voor het toerseizoen 2023.  Na een mooi ATB winterprogramma kan de racefiets weer van zolder worden gehaald. 

De openingsrit is 57 kilometer lang zijn om de benen weer te laten wennen aan de racefiets. Halfweg de afstand wordt er gestopt voor een bananenpauze. Wie wil kennismaken met de toerclub, is welkom om 26 maart mee te fietsen. Tevens bent u in NTFU verband verzekerd voor aansprakelijkheid bij een eventuele calamiteit. Er wordt gefietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 25-30 km/uur. Wilt u meefietsen, graag even aanmelden voor vrijdag 24 maart via tel.nr. 06-40123612 of mail:. A.Goossens73@hotmail.com.
Vertrekpunt voor de ritten is vanaf de parkeerplaats tegenover de ingang DVS voetbalterrein aan de Sophiastraat in Aalst. Vertrektijd van de openingsrit is 10 uur.

Toertochten

De club organiseert op alle zondagen een toertocht, de afstanden variëren van 55 tot 110 kilometer. Ook staan er komend seizoen een zestal specials op de kalender zoals een tocht omgeving Wouw, Berghem, Biesbosch, Kevelaer een een Linge-tocht.

Trainingsritten

Doordeweeks worden er trainingsritten verreden, altijd op donderdag. De afstanden zijn tussen de 50 en 70 kilometer. De eerste trainingsrit is donderdag 23 maart en de vertrektijd is 09.30 uur. Vertrek is ook tegenover het DVS-terrein. 

Programma maart/april

Het programma voor het wegseizoen in maart en april luidt:
- 2 april: Brandtoren Reusel, 70 kilometer vertrek 09.30 uur;
- 10 april: Oirschot, 73 kilometer vertrek 09.00 uur (2ePaasdag);
16 april: Tongerlo, 88 kilometer vertrek 08.30 uur;
23 april: Campina, 85 kilometer vertrek 08.30 uur;
30 april: Asten, 91 kilometer vertrek 08.30 uur.

Samen uit samen thuis is het motto van de club. Gefietst wordt bijna altijd over verkeersluwe wegen. Bij alle tochten wordt er halverwege een pauze ingelast.
Enige ervaring met een racefiets is wel gewenst.

Meer informatie

Voor meer informatie en de complete toer- en trainingskalender, zie onderstaande website.
Wie lid worden, kan zich hier ook aanmelden en profiteert van de voordelen zoals: een verzekering bij NTFU, abonnement op Fietssport-magazine, prijzen in diverse clubkampioenschappen en wielerspellen, een feestavond of een barbecue, korting op kleding en meer.
www.tcaw.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant