V.l.n.r. Roel de Greef, Shane Lawlor en Jasper Jakobs omsingelen een tegenstander. Jan Senders

DVS behaalt onverdiend punt tegen Spoordonkse Boys

Sport 394 keer gelezen

AALST - Na een mooie reeks van 6 overwinningen achter elkaar is DVS aardig gestegen op de ranglijst. De bezoekers uit Spoordonk hadden uit 1 wedstrijd meer ook 1 punt meer behaald in de competitie. Daarnaast was het voor DVS nog mogelijk een prijs te winnen in de vorm van de tweede periode hiervoor waren ze wel afhankelijk van de uitslag tussen RKDSV en Riethoven en moest er zelf gewonnen worden.

Door Ton Jakobs

Iedereen met geel-blauwe sympathieën ging er eens goed voor zitten. De laatste weken had DVS laten zien dat ze in deze klasse voor weinig opponenten onder hoeven te doen. Naast verzorgd voetbal lieten ze zien dat er ook gestreden kon worden op het moment dat het even iets minder ging. Hiervan was in de eerste 30 minuten van de wedstrijd absoluut niets te zien. Spoordonkse Boys nam vanaf het begin direct het initiatief en DVS kon hier helemaal niets tegenover stellen. Duels werden vaak verloren, er werd veel te ver van de tegenstander af verdedigd en in de opbouw werd er veel te vaak onnodig balverlies geleden. In de 25e minuut kwamen de gasten dan ook verdiend op voorsprong.  Er ontstonden aan beide zijden nog wel wat kansen en ondanks protesten of de bal nou wel of niet over de lijn was geweest, werd de rust bereikt met een 0-1 stand op het bord.

Tweede helft

Waar iedereen verwachtte dat DVS na de rust met nieuw elan uit de kleedkamer zou komen om een goed resultaat op het bord te krijgen, kwam het eerste kwartier na de rust bedrogen uit. De wedstrijd kabbelde maar een beetje voort en de gasten kwam in het eerste kwartier van de tweede helft dan ook geen enkel moment in de problemen. Het was tot de 64e minuut wachten voordat er gevaar voor het doel van Spoordonk te zien was. De doelman van Spoordonk wist het schot van Roel de Greef te verwerken tot een hoekschop. Aan de linkerkant van het veld legde Remy Keijsers de bal terug op Roel de Greef. Ook een schot van Jasper Jakobs was niet hard genoeg om de doelman te verschalken. In de 69e minuut kreeg DVS buiten het strafschop gebied een vrije trap te nemen. De eerste werd door de doelman gekeerd maar de scheidsrechter vond dat de vrije trap opnieuw genomen moest worden. Roel de Greef ging achter de bal staan en hij liftte de bal keurig over het muurtje in het lege doel: 1-1. Daarna was het gedaan met de dadendrang van DVS en waren de beste kansen nog voor Spoordonk. Tweemaal moest doelman Olaf Spijkerman nog handelend optreden na schoten van Hein Coppelmans. In de 78e minuut waren de gasten zeer dicht bij de overwinning. Vanuit een hoekschop werd de bal weggekopt maar deze kwam voor de voeten van Siebe van Nunen die direct afdrukte en daarbij vol de lat raakte. In de minuten die nog restte was er nog veel strijd maar waren er geen gevaarlijke mogelijkheden meer voor beide doelen. Hierdoor hield DVS een gelukkig punt over aan de wedstrijd tegen Spoordonkse Boys.

Zondag 19 maart gaat DVS op bezoek bij Tuldania in Esbeek. De wedstrijd heeft een afwijkende aanvangstijd: 14.00 uur.