De wedstrijd golfde heen en weer maar uiteindelijk had Waalre toch de overhand.
De wedstrijd golfde heen en weer maar uiteindelijk had Waalre toch de overhand. Toon van Dijsseldonk

Waalre wint eindelijk

Sport 281 keer gelezen

WAALRE - Waalre heeft de onvervalste degradatiekraker tegen HMVV afgesloten met haar eerste overwinning. De ploeg gunde HMVV over hele fases van de wedstrijd de bal maar was dit keer in de afronding duidelijk effectiever. De ploeg kwam voor de rust op een 2-0 voorsprong die nu rust vooral in de slotfase met geknepen billen werd verdedigd. Eindelijk was Waalre de gelukkigste en kon de eerste drie punten bijschrijven.

Door Toon van Dijsseldonk

Vanaf het begin was HMVV de ploeg met het meeste balbezit tegen een angstig opererend Waalre. De thuisploeg leunde achterover en liet HMVV het spel maken. Dit ging de ploeg uit Hooge Mierde echter niet echt goed af want de thuisploeg werd nauwelijks in verlegenheid gebracht. Sterker nog, de eerste de beste goede aanval van Waalre leverde meteen de voorsprong op. Jules van Kruijssen zette Simon Zijlstra vrij voor het doel: 1-0.
Nu was HMVV even de weg kwijt waardoor Waalre kon doordrukken. In de 40e minuut leverde dit de 2-0 op toen Tim van Schijndel een vrije trap hard binnenschoot.

Tweede helft

Vanaf het begin van de tweede helft waren het opnieuw de spelers uit Hooge Mierde, die het voortouw namen. Waalre werd teruggedrukt op de eigen helft en kwam er aanvankelijk nauwelijks meer van af. HMVV creëerde echter weinig kansen omdat de laatste pass vaak slordig en onnauwkeurig was.
Pas in de 65e minuut kreeg de ploeg de eerste goede kans waarbij Sven Spooren op de Waalrese doelman Bastiaan Bremer stuitte.
Meteen na deze goede kans kreeg Waalre twee riante mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Kees Uijthoven en Simon Zijlstra faalden echter in de afwerking waardoor HMVV in de wedstrijd bleef. Dit werd nog eens versterkt doordat Sven Spooren in de 88e minuut dan toch nog het net vond: 2-1.
Zijn aansluittreffer luidde een spannende slotfase in. Waalre plooide terug en met man en macht werd de voorsprong verdedigd wat uiteindelijk lukte waardoor de ploeg de eerste overwinning kon noteren.