DVS-spelers Fin van den Hoogen, Jasper Jakobs en Roel de Greef jagen op de bal
DVS-spelers Fin van den Hoogen, Jasper Jakobs en Roel de Greef jagen op de bal Jan Senders

DVS en De Raven delen in de regen, de punten

Sport 314 keer gelezen

LUYKSGESTEL - Vorige week leverde de thuiswedstrijd nog een teleurstelling op omdat in de laatste minuut tegen koploper Vessem de gelijkmaker werd geïncasseerd. Deze week stond er een uitwedstrijd op het programma bij de Raven in Luyksgestel.

Door Ton Jakobs

Na lange tijd mooi weer, was het zondag koud en regende het ook nog eens bijna de hele wedstrijd die dan ook maar moeilijk op gang kwam. De Raven had vanaf het begin wat meer de bal en DVS zakte in tot aan de middenlijn. Het eerste kansje was in de 7e minuut voor De Raven maar stuitte op doelman Job Linsen. Het was lang wachten voordat DVS voor de eerste keer gevaarlijk kon worden. David da Silva raakte de bal uit een indirecte vrije trap niet goed en deze ging prompt langs het doel. Niet veel later was er aan de andere kant weer een gevaarlijke situatie. Gelukkig voor DVS wist Bo van Heur het schot van Niels van de Gevel te blokken op de doellijn.
De wedstrijd leek los te komen en aan de overkant was het DVS dat via een verzorgde aanval over de rechterkant in het strafschop gebied Jasper Jakobs wist aan te spelen. Helaas ging zijn schot langs het doel. De Raven werd wat sterker en in korte tijd was er een goed schot van Niels Peeters dat net over ging en Niels van de Gevel ging voor zijn derde kans van de middag. Wederom bleef het bij een kans. Ook DVS wist niet te scoren en zo zochten de spelers met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Tweede helft

Na rust werd de wedstrijd er niet beter op. Door beide ploegen werd te vaak onnodig balverlies geleden en de voorwaartsen werden dan ook maar sporadisch bereikt. De eerste gevaarlijke aanval in de tweede helft was voor de gasten uit Aalst. Vanaf de rechterkant kreeg DVS een vrije trap. Shane Lawlor bracht de bal strak voor de goal die door Dries Kreijns op een haar na gemist werd waarna doelman Melvin Rombouts redding kon brengen. Hierna werd De Raven weer wat sterker en kwam DVS goed weg toen Huib Borrenbergs de bal inkopte maar de bal via een verdediger langs het doel verdween. In de 70e minuut was het Tim Borrenbergs die alleen op doelman Job Linsen af kon gaan maar dit seizoen moet je van goede huizen komen als je deze doelman in een één op één duel wil kloppen. Ook dit keer kwam de doelman als winnaar uit het duel. Niet veel later moest DVS met een man minder verder. Pim Senders probeerde via een sliding, de bal te onderscheppen maar raakte daarbij vol zijn tegenstander. De scheidsrechter twijfelde geen moment en trok de rode kaart. Waar iedereen eigenlijk verwachtte dat de Raven er nog een keer vol voor zou gaan, kon DVS redelijk makkelijk overeind blijven. In de 90e minuut was het DVS dat nog bijna met de overwinning aan de haal ging. Een schot van Brent Hoekman ging via een verdediger rakelings langs het doel en in blessuretijd werd een schot van hem van de doellijn gehaald. Hiermee was de laatste kans verkeken en eindigde de wedstrijd in 0-0.

Komende zondag speelt DVS een thuiswedstrijd op Sportpark De Aalstervelden tegen DOSL uit Leende.