Door het gelijkspel is het bekeravontuur voor dit seizoen voorbij. (Foto: Jan Senders)

DVS – Braakhuizen in evenwicht

Sport 290 keer gelezen

AALST - De laatste wedstrijd in de bekerpoule voor DVS was tegen derdeklasser Braakhuizen uit Geldrop. Bij een overwinning bestond de kans dat DVS de volgende bekerronde zou kunnen bereiken. Hiervoor zouden ze wel afhankelijk zijn van de uitslag in de andere wedstrijd tussen Beerse Boys en SBC.

Door Ton Jakobs

In de 28e minuut was er de eerste kans voor Braakhuizen via Ceyhun Cetindas, maar Job Linsen redde bekwaam. Daarna kwam er weer een antwoord van de thuisploeg. Aan de zijkant zette Roel de Greef samen met David da Silva een goede combinatie op. Da Silva wist gevaarlijk de zestien meter binnen te dringen en legde de bal terug op Jasper Jakobs. De voortzetting was te onnauwkeurig en hij kon de bal nog maar net raken. De bal kwam voor de voeten van Mees Timmermans maar zijn schot was te zwak.

Hierna leek de wedstrijd echt los te komen. Net over de middenlijn probeerde De Greef met een lange bal de keeper te verrassen, maar de bal ging net naast het doel. Kort daarna was het wederom De Greef die aan de basis van een gevaarlijke aanval stond. Aan de rechterkant stuurde hij Jasper Jakobs de diepte in die het strafschopgebied in kon gaan. Zijn schot ging voor de goal langs. Net voor rust waren de gasten ook dicht bij een doelpunt, maar met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Tweede helft

DVS had in de tweede helft veel moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 60e minuut had de thuisploeg veel geluk dat ze niet op achterstand kwamen. Bob van de Ven kwam alleen te staan tegenover de doelman maar met een fantastische redding hield hij het harde schot tegen. De afgeketste bal kwam voor de voeten van een speler van Braakhuizen maar zijn inzet kon met een uiterste inspanning worden geblokt. De derde poging van Teun Vertogen eindigde op de paal. Niet veel later werd op het middenveld de bal te gemakkelijk verspeeld en breed gelegd op de gevaarlijke Bob van de Ven. Ondanks dat hij al enkele kansen had gehad, wist hij met deze mogelijkheid wel raad en schoot de bal binnen: 0-1. In de 67e minuut kon Sanatci alleen richting het doel van DVS maar zijn inzet ging naast.

De thuisploeg had het moeilijk maar kreeg toch een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Jakobs kwam na vrije trap aan de linkerkant aan de bal. Hij ging goed naar binnen en in het strafschopgebied werd een tackel op hem gemaakt waarbij hij ten val kwam. De scheidsrechter floot voor een strafschop en Jakobs ging achter de bal staan, maar hij miste.
Vanuit een hoekschop kwam de bal vijf minuten later bij de tweede paal voor de voeten van Wester Wester maar zijn schot werd geblokt. Uit de rebound kwam de bal bij De Greef maar zijn schot ging ruim naast. De thuisploeg zette nog een keer aan om de stand een beter aanzien te geven maar achterin kwam de deur daardoor open te staan. Van de Ven kon daarvan bijna twee keer profiteren waarbij één van zijn schoten op de paal belandde.
Uiteindelijk kwam DVS fortuinlijk op gelijk hoogte. De Greef bracht de bal met een scherpe voorzet voor de goal. Verdediger Oisin van Lier kopte de bal in eigen doel: 1-1.

Door het gelijkspel is het bekeravontuur voor dit seizoen voorbij. Zondag begint de reguliere competitie met een duel tegen RKDSV.