Na twee matige uitvoeringen in de bekercompetitie werd DEES na rust overklast. (Foto: Toon van Dijsseldonk)

Opsteker voor Waalre

Sport 314 keer gelezen

WAALRE - Tegen vijfdeklasser DEES heeft Waalre vertrouwen getankt voor de start van de competitie vorige week. Na twee matige uitvoeringen in de bekercompetitie werd DEES na rust overklast met Simon Zijlstra met vier doelpunten als grote man bij Waalre, DEES-Waalre 1-6.

Door Toon van Dijsseldonk

In de stromende regen was op een spekglad veld in de openingsfase geen krachtverschil te zien tussen vierdeklasser Waalre en vijfdeklasser DEES. Beide ploegen streden met open vizier zonder dat dat vele kansen opleverde. Waalre was na 20 minuten dichtbij de openingstreffer toen Zico van Donk de lat raakte. DEES daarentegen leek na 40 minuten op voorsprong te komen maar ook nu was het aluminium het eindstation. Nu na een inzet van Hein van de Sande. Daarmee leken de ploegen zonder doelpunten de rust in te gaan, Zico van Donk dacht daar echter anders over. In de 45e minuut opende hij de score namens Waalre, 0-1.

Daadkracht

In de tweede helft verschenen bij Waalre Simon Zijlstra en Matthijs Stokmans voor Sven Dijkmans en Kees Uijthoven. Gesteund door de voorsprong bracht dit bij Waalre aanvallend veel meer daadkracht. In de 52e minuut vergrootte Simon Zijlstra de score tot 0-2. De Waalrese aanvallers waren nu de DEES achterhoede duidelijk te machten en in de 61e minuut keerde doelman van Moll eerst nog een inzet van Simon Zijlstra maar de rebound werd door Tom Segers in eigen doel gelopen, 0-3. Nu was DEES echt geslagen waarna Simon Zijlstra zich kon uitleven met doelpunten in de 68e, 71e en 79e minuut, 0-6. Een eretreffer was de dappere thuisclub ook niet gegund toen in de 84e minuut Youp van de Ven zijn inzet tegen de paal zag gaan.

Opsteker

De wedstrijd was een flinke opsteker voor Waalre één week voor de competitiestart. Een competitie waarbij maar liefst 6 teams kans hebben om te degraderen, 3 rechtstreeks en 3 via de nacompetitie. Met het rampseizoen 2021-2022 in gedachte is dus een goede start voor Waalre zeer wenselijk als aanstaande zondag buur Riethoven op bezoek komt op sportpark Hoeveland.