Waalre speelde gelijk tegen Riethoven door een zeldzaam foutje van doelman Bastiaan Bremer. Toon van Dijsseldonk

Waalre blijft 4e klasser door gelijkspel tegen Riethoven

Sport 368 keer gelezen

WAALRE - In een seizoen geteisterd door corona, blessureleed en ongelukkig geplande vakanties heeft Waalre het maximale resultaat bereikt: handhaving. Door een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Riethoven zakt de ploeg weliswaar één plaats op de ranglijst maar is niet meer achterhaalbaar door de potentiële degradanten, Waalre – Riethoven 1-1.

Door Toon van Dijsseldonk

Opnieuw moest Waalre in de thuiswedstrijd tegen Riethoven enkele basisspelers missen. Vooral in de achterhoede leidde dit tot omzettingen. Bovendien nam de doelpuntenmaker uit de wedstrijd tegen ZSC, Kees Uijthoven, plaats op de bank en een aanvankelijk overwicht van de gasten is verklaarbaar. Waalre kreeg pas aanvallend blos op de wangen toen Kees Uijthoven de ongelukkig afhakende Daan Bosman kwam vervangen. Hierna kregen zowel René Hooijmans als Kees Uijthoven kansen om de score te openen. Ook Riethoven kon voor rust slecht een kans van Joey van Otten tegenover stellen zodat een logische ruststand op het bord stond, 0-0.

Na rust in de 54e minuut, een vlotte aanval van Waalre waarbij Kees Uijthoven een goede voorzet afleverde die door René Hooijmans omgezet werd in een doelpunt, 1-0. Riethoven reageerde enigszins verrast maar trok langzaam maar zeker toch ten aanval. Hierbij werden ze niet echt gevaarlijk totdat er hulp op door van doelman Bastiaan Bremer. Een zeldzaam foutje van hem waarbij hij de bal tegen Jelle van den Putte opschoot deed de bal caramboleren in het Waalre doel 1-1. Een tegenvaller voor de thuisclub die hierna het initiatief aan Riethoven overliet. De zwartwitten trokken zich meer en meer terug en verdedigde dit puntje. Riethoven zette nog even aan maar kwam ook niet tot echt gevaarlijke momenten voor het Waalre doel; eindstand 1-1.

Door de resultaten van de concurrentie is Waalre nu verzekerd van klassenbehoud en kan de ploeg zonder druk aantreden in de laatste uitwedstrijd tegen RKDSV uit Diessen.