Jannis Passalis liet weer zien goed in de ploeg te passen, hij won samen met Joris van der Velden overtuigend het herendubbel.
Jannis Passalis liet weer zien goed in de ploeg te passen, hij won samen met Joris van der Velden overtuigend het herendubbel.

Weer winst voor Eeckenrode

Sport 187 keer gelezen

WAALRE -  Eeckenrode moest op bezoek in en tegen Berlicum. Een ploeg met sterke spelers en met nog iets speciaals: ze spelen op kunstgras. Maar het hield Eeckenrode niet af van een nieuwe winstpartij 2-6. 

“Kunstgras is eigenlijk niet geschikt voor goed tennis en dat bemoeilijkt de strijd voor ploegen die naar Berlicum toe moeten wel”, aldus aanvoerder Lucky van Gennip. Dat weerhield haar er niet van om in haar enkelspel, Eveline Claes met 1-6 en 2-6 te verslaan.
April van Gennip had drie uur nodig om Chiara Merkx met de knieën op het kunstgras te krijgen 4-6, 6-3 en 4-6.
Joris van der Velden breidde de voorsprong met veel machtsvertoon uit. Wesley Kobussen werd met 3-6 en 4-6 aan de kant gezet. In het andere herenenkelspel speelde Mark Geurts goed. De strijd speelde zich in feite af in de eerste set. Die ging nipt na een lange tiebreak naar Jens van den Hanenberg. Hij won ook de tweede set (7-6 en 6-2) zodat dat punt naar Berlicum ging.  Die de partij daarna won 7-6/6-2.

Dubbels

De damesdubbel leek vlotjes in de Eeckenrode boeken te gaan. Maar na een verloren tweede set moest er een zwaarbevochten supertiebreak gespeeld worden. Daarin grepen Lotte Oostvogels en Lucky van Gennip toch nog de winst: 1-6, 7-5 en 13-15. 
Het herendubbel ging wel snel en vooral heel hard. Jannis Passalis en Joris van der Velden lieten er geen misverstand over bestaan dat ze veel sterker waren dan Nguyen/van Hees en wonnen met 0-6 en 3-6.

Gemengd dubbels

De gemengd dubbels leken de uitslag alleen nog maar groter te maken. Echter in de partij van April van Gennip en Mark Geurts kreeg laatstgenoemde zodanige kramp dat hij tot opgave werd gedwongen. 
Lotte Oostvogels en Joris van der Velden scoorden wel nog een punt voor Eeckenrode. Met 3-6 en 6-7 wonnen ze van Lotte Hartjes en Jens ven den Hanenberg. Daarmee kwam de eindstand op 2-6, andermaal een mooie overwinning voor Eeckenrode.

Programma

Komende zondag is de laatste speeldag van deze competitie. Eeckenrode ontvangt dan de grote concurrent, BLTV uit Breda heeft een voorsprong van 4 punten. Dat betekent dat een 6-2 overwinning nodig is om kampioen te worden. Een zware klus tegen de koploper. Maar ongetwijfeld wordt er dan op de banen van Eeckenrode weer heel goed tennis gespeeld. De wedstrijden starten om 10.00 uur met de dames enkelspelen, direct gevolgd door die van de heren. ‘s Middags wordt er gedubbeld.
www.eckenrode.nl

Uit de krant