DVS speelde twee wedstrijden deze week. De eerste leverde winst op, de tweede helaas verlies. Jan Senders

Winst en verlies voor DVS in ‘dubbel’-week

Sport 407 keer gelezen

AALST - DVS speelde deze week tweemaal; uit tegen EMK uit Nuenen en thuis tegen de ploeg uit Mariahout.

door: Ton Jakobs

DVS liet in de beginfase van de wedstrijd tegen EMK duidelijk blijken alleen maar voor de overwinning naar Nuenen afgereisd te zijn. Al in de 13e minuut kwam DVS op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt.. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld door Dries Kreijns. Lang kon DVS hier niet van genieten want EMK scoorde al rap hun eerste doelpunt. De wedstrijd raakte wat meer in evenwicht. Er was veel strijd maar het veldspel was van beide kanten erg rommelig en er werd veel balverlies geleden. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 2-2.
In de tweede helft golfde het spel op en neer. Toch was het DVS dat op voorsprong kwam via Dries Kreijns. Na deze goal kwam DVS verschillende keren goed weg. Maar in het voetbal zie je vaak als je de kansen zelf niet maakt dat je de deksel op je neus krijgt. En zo kon Roel de Greef de vierde voor DVS snoeihard in de kruising schieten: 2-4.
Door deze overwinning is DVS zeker van klassebehoud en zal ook volgend seizoen in de 4e klasse uit mogen komen.

DVS – Mariahout 1-2

In de eerste 20 minuten was Mariahout meer in balbezit terwijl DVS enkele venijnige uitbraken had maar waarbij de nauwkeurigheid in de eindfase ontbrak. In de 33e minuut werd na een hoekschop de bal door Mariahout uitverdedigd en de bal door Sam Senders vanuit de draai geschoten. Zijn inzet verdween net langs de goal. Niet veel later waren de gasten voor de eerste keer echt gevaarlijk maar het was dan ook meteen raak. Huib van Zutphen wist aan de linkerkant de achterlijn te bereiken en zijn voorzet werd door Danny van de Laar al vallend binnen gekopt. Voor rust waren er verder geen grote kansen meer te noteren.
In het begin van de tweede helft liet DVS zien dat ze toch graag de 3 punten in Aalst wilden houden. De ploeg had het moeilijk met de goed georganiseerde defensie van Mariahout en kon er maar sporadisch door komen. Scoren wilde echter niet lukken. DVS verhoogde de druk wat meer wat enkele kansen opleverde. Vanaf de 65e minuut kwam DVS in een goede fase en de gelijkmaker hing in de lucht. Bij een mooie voorzet raakte Dries Kreijns de bal niet goed waardoor de kans verkeken was. De krachten vloeiden weg en Mariahout loerde op de counter en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. In blessuretijd leek DVS dan toch nog een punt uit het vuur te slepen. Dirk Schellekens kreeg de bal in het strafschopgebied en zijn schot ging bij de eerste paal binnen. DVS wilde nog voor de winst gaan maar lette daarbij niet goed. Via een razendsnelle counter werd een overtal situatie gecreëerd en waar in eerste instantie de bal nog op de lat werd geschoten kon Freek Habraken de bal in de rebound binnen schieten waarmee Mariahout de eindstand op 1-2 bepaalde.

Zondag 22 mei speelt DVS uit tegen Woenselse Boys uit Eindhoven. De wedstrijd op Sportpark De Hondsheuvels begint om 14.30 uur.