Waalre startte met een verrassing, Tim van Schijndel werd naar voren gedirigeerd. (Foto: Toon van Dijsseldonk)
Waalre startte met een verrassing, Tim van Schijndel werd naar voren gedirigeerd. (Foto: Toon van Dijsseldonk)

Waalre scoort in blessuretijd

Sport 163 keer gelezen

HULSEL - Door een doelpunt in blessuretijd heeft Waalre goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Directe concurrent Hulsel werd op zeven punten gehouden terwijl de voorsprong op de overige degradatiekandidaten met één punt groeide. Tegen Hulsel maakte Waalre tot tweemaal toe een achterstand goed en behaalde een uiteindelijk gelukkige puntendeling 2-2.

door Toon van Dijsseldonk

Waalre startte met een verrassing. Vanwege het gebrek aan scorend vermogen in de laatste wedstrijden was aanvoerder Tim van Schijndel naar voren gedirigeerd. Dit had aanvankelijk weinig effect omdat hierdoor de aanvoer, die vaak bij Van Schijndel begint, haperde. Voeg hierbij de countertactiek die Hulsel hanteerde en een moeilijke openingsfase voor Waalre is verklaarbaar. Aanvallend teerde Hulsel hierbij op Tom Roest en Kobe Habets die de Waalre-achterhoede handen vol werk gaven. In de 18e minuut resulteerde dit dan ook in een verdiende voorsprong van de gastheer via Lars Verspaandonk: 1-0. Waalre moest nu wel meer druk gaan zetten en dat leverde al snel de gelijkmaker op. Een lange bal vanaf circa 30 meter van het doel, gegeven door Thomas Noteboom, bracht de Hulsel-achterhoede in verwarring waar Tim van Schijndel van profiteerde, 1-1. 

Tweede helft

Na rust opende Waalre sterk en Hulsel werd teruggedrongen. Wel bleef Waalre verdedigend kwetsbaar en in de 53e minuut soleerde Tom Roest door de Waalre-verdediging en bracht Hulsel opnieuw op voorsprong, 2-1. Nu trok Hulsel zich nog nadrukkelijker terug daarbij vertrouwend op de counter. De thuisploeg bleef makkelijk overeind omdat de eindpass van Waalre meestal onzuiver was. Met het verstrijken van de tijd werd Waalre steeds meer gehaast en een doelpunt leek ver weg. 
In blessuretijd volgde opnieuw een uitbraak van Hulsel waarbij Lars Verspaandonk onreglementair gestopt leek te worden. De soms warrig leidende scheidsrechter zag hierin echter geen kwaad waardoor Waalre nog een finale-aanval kon opzetten. De mee naar voren geslopen Wouter Bosman bleef vervolgens koel in het strafschopgebied en gaf Kees Uijthoven de kans om Waalre een zeer belangrijk punt te bezorgen, 2-2.

Dubbel programma

Met opnieuw een dubbel programma voor de boeg lijkt Waalre nu een veilige marge te hebben ten opzichte van de degradatiestreep. Dit is ook hard nodig want donderdag 12 mei komt de aanstaande kampioen Bergeijk op bezoek op sportpark Hoeveland.
Zondag 15 mei speelt Waalre uit tegen het dit jaar verrassend goed presterende ZSC uit Westerhoven.

Uit de krant