DVS speelde laatste tijd goed voetbal maar daar was tegen ELI niets van terug te zien. (Foto: Jan Senders)
DVS speelde laatste tijd goed voetbal maar daar was tegen ELI niets van terug te zien. (Foto: Jan Senders)

DVS speelt een matige wedstrijd en lijdt verlies

Sport 160 keer gelezen

LIESHOUT -  Ondanks dat er nog 5 ronden te spelen zijn in de competitie lijkt DVS zich veilig te hebben gespeeld voor degradatie. Dit heeft duidelijk zijn weerslag op de ploeg uit Aalst. Waar in enkele weken met fris en gedisciplineerd voetbal door DVS de weg naar boven werd ingeslagen, was de wedstrijd tegen ELI uit Lieshout van een zeer matig niveau.

door Ton Jakobs

ELI begon fel aan de wedstrijd en in de 7e minuut leverde dat al de eerste kans op. Het schot van Jaccy van den Enden belandde echter in het zijnet. DVS kon daar erg weinig tegenover zetten en helaas lieten de spelers zich te gemakkelijk aftroeven in de duels. Er was een kleine kans voor Wester Wester in de 12e minuut maar die leverde niets op. Door een grote kans even later voor de thuisploeg, zou DVS gewaarschuwd moeten zijn maar trokken zich daar niet erg veel van aan. In de 20e minuut was de thuisploeg weer dicht bij een doelpunt maar opnieuw was doelman Job Linsen op zijn stek bij een hard schot van Jaccy van den Enden. Het doelpunt hing in de lucht en in de 25e minuut kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong: 1-0. Iedereen hoopte dat DVS wakker zou schieten maar kwam bedrogen uit. Ook na de openingstreffer was het een en al ELI wat de klok sloeg en het was te danken aan de absolute uitblinker aan DVS-kant doelman Job Linsen dat de voorsprong van de thuisploeg bij de rust niet groter was dan één doelpunt. 

Tweede helft

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. De thuisploeg was de bovenliggende partij en DVS kon daar erg weinig tegenover stellen. De grote kansen uit de eerste helft bleven echter uit. Toch kwam ELI in de 70e minuut op een 2-0 voorsprong. Eerst was Job Linsen op zijn post bij een schot dat van richting werd veranderd maar kon verwerken tot een hoekschop. Deze werd bij de eerste paal neergelegd waar Robert Neilen het meest attent reageerde en met het hoofd de tweede treffer van de thuisploeg kon maken: 2-0. DVS moest tot de 80e minuut wachten voordat ze voor de eerste keer echt gevaarlijk konden worden. Aan de linkerkant kwam de ingevallen David da Silva aan de bal en zijn voorzet werd door Stan van der Heijden net naast de goal gekopt. In de 90ste minuut werd dan toch nog de aansluitingstreffer gemaakt. Joery van Breemen onderschepte op het middenveld goed de bal en wist David da Silva in stelling te brengen. Hij kreeg de bal aan de linkerkant en kwam goed naar binnen. Zijn schot belandde op de paal maar kwam terecht bij de geheel vrijstaande Wester Wester die de bal binnen kon schieten.
DVS probeerde in blessuretijd nog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar kreeg geen noemenswaardige kansen meer. Op basis van de eerste helft was de overwinning voor de thuisploeg verdiend.

Dubbel programma

De komende week is er een dubbel competitieprogramma. Donderdag 12 mei staat er voor DVS een uitwedstrijd op het programma tegen rode lantaarndrager EMK uit Nuenen. 
Zondag 15 mei speelt DVS een thuiswedstrijd tegen Mariahout.

Uit de krant