<p>Zaterdag 3 juli koerst het vrouwenpeloton door de regio.</p>

Zaterdag 3 juli koerst het vrouwenpeloton door de regio.

(Foto: )

ZLM sponsor Omloop der Kempen Ladies

  Sport

Regio - De internationale vrouwenkoers in Veldhoven heeft een nieuwe naam ‘ZLM Omloop der Kempen Ladies’. De organisatie van deze wielerkoers voor vrouwen, die onderdeel uitmaakt van de KNWU Topcompetitie, heeft verzekeraar ZLM als naamsponsor aan zich weten te binden.

“Als wedstrijd organisator zijn we altijd op zoek naar partijen die zich voor langere tijd willen verbinden aan onze wielerwedstrijden”, zegt Henry van den Biggelaar als voorzitter van ODK.

“Zo hebben we al jaren een optimale samenwerking met SIMAC voor onze internationale mannenkoers. Maar ook partijen als Groenen Groep, Beukers Autoschade, Hoevenaars Sign Industries, maken het voor ons mogelijk al ruim 70 jaar een koers van topformaat neer te zetten in de Brabantse Kempen.”

Vertrouwde partner

“We zijn blij dat we aan dit mooie rijtje sponsoren nu ook ZLM Verzekeringen kunnen toevoegen. Deze verzekeraar is al jaren een vertrouwde partner in het wielrennen als naamgever van de ZLM Tour, een meerdaagse wedstrijd in de UCI Pro Series. Zij zochten meer aansluiting met de breedtesport van het wielrennen en de Omloop der Kempen kan dat leveren door naast de internationale wedstrijd voor mannen en vrouwen ook in hetzelfde weekend ruimte te bieden voor junioren, nieuwelingen, amateurs en een grote toertocht door de Kempen.”

Erelijst

Manager Marketing & Communicatie van ZLM, Huber Rentmeester: “De Omloop der Kempen Ladies heeft een erelijst om trots op te zijn met oud-wereldkampioenen Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten als winnaressen. Wij dragen het wielrennen een warm hart toe en verbinden ons graag als naamsponsor aan deze aansprekende wedstrijd.”

Zaterdag 3 juli

De ZLM Omloop der Kempen Ladies staat op de planning voor zaterdag 3 juli. Normaal staat deze koers altijd in het derde weekend van mei op de wielerkalender, maar de organisatie is echter al in een vroeg stadium in overleg gegaan met de Gemeente, Provincie, Politie en met de KNWU om vanwege de huidige Covid-19 beperkingen een datum te zoeken die later in het seizoen op de planning staat. En dat is gelukt met zaterdag 3 juli.

Aanmeldingen

De aanmeldingen voor deelname stromen binnen, naast de top van het Nederlandse vrouwenwielrennen hebben zich ook al ruim 10 buitenlandse wielerploegen gemeld. “De motivatie om deel te nemen is dus erg hoog dit jaar”, zegt koersdirecteur van de vrouwen Cédric Louwers: “We doen er alles aan om in 2021 voor zowel de mannen als ook voor de vrouwen een mooie internationale koers neer te zetten.”

Meer informatie:

www.omloopderkempen.nl/wedstrijden/vrouwen/ladies-titel/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden