Noortje de Vries

Staten aan de oostkust bezoeken is als een dagje naar Amsterdam

  Column
Rennen als Rocky op de stenen trap in Philadelphia Foto: Noortje de Vries
Rennen als Rocky op de stenen trap in Philadelphia Foto: Noortje de Vries (Foto: Noortje de Vries)

Van Waalre naar Amsterdam met het OV, hoe lang doen we daarover? Ongeveer 2,5 uur? Dat maakt het heel aantrekkelijk om in het weekend eens een dagje Amsterdam te doen. Toen ik in Seattle woonde was het een stuk moeilijker om naar een andere grote stad te rijden. 2,5 uur brengt je voornamelijk ergens in de natuur. Hier aan de oostkust gaat dat een stuk makkelijker. Alle staten rondom New York zijn vrij klein waardoor het op rij afstand te doen is.

In mijn eerste maand aan de oostkust had ik met een andere Nederlandse au pair op maandag een gesprek en besloten we die zaterdag naar Philadelphia te rijden. Een rit van New York, door New Jersey naar Pennsylvania. Hoe lang we erover gedaan hebben? 2,5 uur. Net een ritje naar Amsterdam. Eigenlijk is dat best wel een gek idee dat deze plekken zo dicht bij elkaar liggen. Als je aan Amerika denkt dan denk je vaak 'groot, groter, grootst'. De kaart van Amerika is ook gigantisch, maar als je er uiteindelijk woont valt het allemaal wel mee.

Daar waren we dan in Philadelphia. Een zonnige dag en met een goed sfeertje liepen we door de stad. Een stad waar je maar een keer naartoe gaat, want Amerika is zo groot en we hebben niet alle tijd van de wereld. Wat voor mij dan erg belangrijk is, zijn de plekken bezoeken die de stad bekend maakt. Philadelphia is een stad met een groot Amerikaanse historische achtergrond. Voor lange tijd was dit de hoofdstad van Amerika en 1776 werd hier de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring geschreven. Ik, als groot historisch fan, was helemaal in mijn nopjes. Daarnaast liepen we nog naar het museum met de grote trap waar de film Rocky is opgenomen. Ik kan je wel zeggen dat ik hoop dat ze die scene niet vaak hebben over hoeven doen want op en neer rennen op die trap is niet heel makkelijk. Het zijn heel veel trappen en heel laag waardoor je meer beweegt dan dat je eigenlijk vooruit gaat.

Mijn 14e staat heb ik kunnen afvinken door er gewoon naartoe te rijden. Voor mij is Amerika altijd heel erg overweldigend geweest, maar nu zie ik dat het eigenlijk wel meevalt en dat ik soms dingen groter maak dan ze zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden