Afscheid nemen van de au pairs Foto: Noortje de Vries
Afscheid nemen van de au pairs Foto: Noortje de Vries (Foto: Noortje de Vries)
Noortje de Vries

Alweer een jaar thuis weg van thuis en op weg naar thuis nr. 3

  Column

Deze maand ben ik alweer een jaar thuis weg van thuis. 365 dagen aan de andere kant van het water waar alles een stuk anders is dan ik in Waalre gewend ben.

Het is altijd een gok die je waagt wanneer je bij een ander gezin gaat wonen. Je spreekt de mensen voordat je vertrekt maar je weet pas echt hoe ze zijn wanneer je bij ze intrekt. Het is zoeken naar een goede huisgenoot. Kan ik zeggen dat ik de perfecte huisgenoot heb gevonden het afgelopen jaar? Nee. Kan ik zeggen dat ik de perfecte huisgenoot was afgelopen jaar? Nee. Het is net als de Blokker en de Zeeman op Den Hof: het is makkelijk als ze er zijn, maar hebben we ze heel erg gemist sinds ze weg zijn? Niet echt.

Amerika voelt een beetje als thuis weg van thuis. Ik heb altijd al een niet te beschrijven connectie gehad met de staten en ik voel mij erg op mijn gemak. Terwijl mijn Amerikaans beter wordt begin ik soms te struggelen met de Nederlandse woorden. Tot hilariteit van vooral mijn vader.

Nu mijn jaar in Seattle, WA er bijna op zit kan ik weer terug naar Nederland. Echter ga ik dit niet doen. Ik ga een nieuw huis weg van thuis zoeken. Een nieuwe huisgenoot, een vervanger voor de Zeeman en Blokker. Eind deze maand vertrek ik naar Greenwich, Connecticut. De Hoge Duinlaan van Amerika. De oostkust van Amerika wordt het volgende thuis met waarschijnlijk een betere huisgenoot.

Ik had nooit gedacht dat je in een jaar zo’n grote community kan opbouwen. Ik heb een aantal goede vrienden gemaakt hier, ik heb mijn standaard plekken waar ik naartoe ga en ik irriteer mij al aan al die toeristen die nu door Seattle lopen. Terwijl ik zelf natuurlijk ook een soort toerist ben. Nu dat ik ga verhuizen moet ik afscheid nemen van al deze mensen. Moet ik een nieuwe koffiezaak zoeken en moet ik mijn weg weer leren kennen. Ook moet mijn koffer worden ingepakt en ik had nooit verwacht dat je zoveel kan kopen in een jaar.

Van west naar oost. Van thuis twee naar thuis drie. Van de relaxte mensen naar het drukke zakelijke leven. Allemaal veranderingen waar ik erg naar uitkijk en waarvan ik komend jaar weer verslag ga doen: all the way from the USA!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden