Altijd een regenjas of altijd een zwembroek?
Altijd een regenjas of altijd een zwembroek? (Foto: onbekend)
Waalre Energie Lokaal

WAALRE ENERGIE LOKAAL

  Column

Altijd een regenjas of altijd een zwembroek...?

Altijd klotsende oksels of altijd uitgelopen mascara? Altijd hooikoorts of altijd een beslagen bril? Altijd een regenjas of altijd een zwembroek aan? Kiezen uit twee kwaden…
Als we zo doorgaan ziet ons leven er straks heel anders uit. Extreme weersomstandigheden zorgen voor hete zomers en natte winters. Als we zo doorgaan worden ecosystemen verwoest, sterven dier- en plantensoorten uit en ontstaan er voedsel- en watertekorten.

Maar het is nog niet te laat. We kunnen het tij keren als iedereen in actie komt en de overheid de juiste keuzes maakt. Jij en ik, de overheid, de landbouw en de industrie; verandering is noodzakelijk. No time to waste!

Kies voor duurzame energie. Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Met de energievergelijker op internet maak je eenvoudig de keuze voor een groene energieleverancier. Via onze website kun je meer informatie verkrijgen over bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.

Kies voor elektrisch of openbaar vervoer. Een groot deel van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door personenauto's.

Kies voor carpoolen, openbaar vervoer of je fiets natuurlijk.

Kies voor minder vlees. Zo'n 18% van de wereldwijde broeikasgassen komt voort uit de veeteelt. Eén keer per week geen vlees maakt écht verschil. Helemaal geen vlees meer eten natuurlijk nog meer. Probeer een keer zo'n lekker vegetarisch gerecht en laat je verrassen.

Tot slot vragen we jou om daadkracht te tonen tijdens de internationale klimaatconferentie in Polen (3 tot 14 december 2018). Dit is het moment voor Nederland om het tij te keren en vaart te maken met de omslag naar een duurzame samenleving.

1 december
Doe je mee? Op zaterdag 1 december zal er in Nederland om 2 voor 12 overal de Noodklok luiden voor het Klimaat. Minister Wiebes van @MinisterieEZK , zet in op uitvoering van het Parijsakkoord en op maximaal 1.5 graad opwarming van de aarde.

Ga naar https://act.gp/KlimaatNoodklok

Pieter van Deursen
Waalre Energie Lokaal

www.waalreenergielokaal.nl

Meer berichten