Foto:
Waalre Energie Lokaal

Groene netwerkborrel WEL op 31 oktober

  Column

Waalre Energie Lokaal (WEL) nodigt u van harte uit voor onze volgende netwerkborrel op woensdag 31 oktober aanstaande in Energiecentrum De Volmolen.

WEL is een coöperatie die zich inzet voor duurzame energie voor en door Waalre. Wij proberen samen met bewoners 'groene' initiatieven uit te werken om zo tot leuke interessante proposities te komen die we dan weer kunnen aanbieden aan de rest van de bewoners binnen Waalre. Via deze Groene netwerkborrels proberen we duurzaamheid binnen Waalre te stimuleren door ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Cradle to cradle
Deze keer staat het Cradle to Cradle concept op het programma. Wat betekent dit, hoor ik u denken? Het cradle to cradle concept (C2C) gaat kortweg over producten die oneindig kunnen worden hergebruikt of die onschadelijk kunnen worden afgebroken. Uitgangspunten hierbij zijn:

1. Afval is voedsel

2. Gebruik huidige zonne-energie

3. Huldig biodiversiteit

Het streven is tijdens het recyclen de kwaliteit van het product te behouden of zelfs te verbeteren. Dit wordt upcyclen genoemd.

Wilt u dit jaar zich meer inzetten voor duurzaamheid, of het nu bij u thuis is of binnen onze gemeente. Bent u op zoek naar meer informatie omtrent Cradle to Cradle, duurzaamheid in het algemeen of bent u geïnteresseerd aan de deelname van een volgend collectief zonnedak, meld u zich dan aan voor onze Groene Netwerkborrel door een mailtje te sturen naar:

communicatie.wel@gmail.com

Programma 31 oktober

De avond begint om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.45 uur in Energiecentrum De Volmolen, Volmolen 4 in Riethoven. Het programma begint met een praatje van Rob van Helvoirt, voorzitter WEL die vertelt over de activiteiten van Waalre Energie Lokaal. Hierna vertelt Gerrit Bruggeman over Cradle to Cradle (C2C).

Vanaf 21.30 uur is het napraten met een hapje en drankje.

Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten.

Marijke Willems – van de Nieuwenhof

communicatie.wel@gmail.com

www.waalreenergielokaal.nl

Meer berichten