Tijdens een trip naar de lake draag je natuurlijk een Cougars-pet Foto: Noortje de Vries
Tijdens een trip naar de lake draag je natuurlijk een Cougars-pet Foto: Noortje de Vries (Foto: Noortje de Vries)
Noortje de Vries

De liefde voor je club kan ver gaan

  Column

Je hebt fans en je hebt fans. In Aalst hebben we onze dorpsclub DVS. In het weekend zie je jong en oud in tenues richting de velden fietsen. Maar dat zijn eigenlijk alleen maar de spelers.

Als we het over fans hebben moeten we naar de stad naast ons dorp: Eindhoven. Tijdens de zaterdagen of zondagen dat er een wedstrijd is loopt de stad rood en wit van de mensen. Petjes, shirtjes, sjaals, alles moet in het teken staan van PSV. Want iedereen moet op dát moment weten dat jouw voetbalclub PSV is.

Hier, in Amerika, heb je hetzelfde. Hier spreken we van de Cougars en de Seattle Seahawks. De universiteit en het professionele softbalteam in Seattle en omstreken. Sinds de eerste dag dat ik hier ben heb ik al een Cougars-shirt. Een welkomscadeau van mijn hostfamilie. Zij zijn namelijk grote Cougars-fan.

Iedereen in het gezin heeft een shirt, de kinderen hebben een Cougars-knuffel en de zoon heeft een poster van een speler op zijn kamer hangen. En niet zomaar een, een van zijn opa. Hij speelde namelijk in 1984 in het team van de Cougars. Het zit dus diep in de familie.

Als je door Eindhoven of omstreken zou lopen zie je op niet-wedstrijddagen heel weinig supporters in een PSV-shirt of met een PSV-sjaal om lopen. Die bewaren ze voor de wedstrijddagen. Bij de Seattle Seahawks en de Cougars gaat dat wel anders. 'Big, bigger, biggest' zoals we van Amerika gewend zijn. Loop door Seattle en je ziet elke vijf minuten wel iets van 'Seahawk' of 'Cougars' merchandise: petten, shirts, sjaals en zelfs als je gaat kamperen nemen mensen partytenten en koelkasten van hun favoriete team mee.

Soms kan de liefde voor je team heel ver gaan. Sommige mensen laten tattoo's zetten van hun favoriete team en andere lopen elke dag in het teams shirt. Of ik het te ver vind gaan om partytenten en koelkasten te kopen? Misschien wel, maar het is en blijft Amerika: alles en iedereen is groter. Dus waarom zouden ze de liefde voor hun team dan minimaal houden?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden