Dennis (44) in zijn studio met een van zijn gouden platen. (Foto: Noortje de Vries).
Dennis (44) in zijn studio met een van zijn gouden platen. (Foto: Noortje de Vries). (Foto: Noortje de Vries)

Van hardcore naar de rust in Waalre

Hij is nu een echte Brabodammer

Noortje de Vries

Als je Dennis Adam tegen zou komen zou je hem op het eerste gezicht niet herkennen maar hij heeft in de jaren ‘90 drie nummer 1 hits op zijn naam staan met de hardcore groep Party Animals. Nu heeft Dennis de drukte in Amsterdam gelaten en kijkt hij in Waalre terug op deze hectische tijd.

In 1992 kwam Dennis voor het eerst in aanraking met hardcore door een vriend. Een paar jaar later is hij zelf gaan draaien in Amsterdam en werd hij met drie anderen uitgekozen om mee te spelen in een nieuwe videoclip. Deze videoclip was voor het hardcore nummer ‘I want to be a hippy’ van Technohead, die een hit werd. Dennis en jongens zagen het wel zitten om meer samen te werken en vormden zo Party Animals.

Bak geld

Met de groep heeft Dennis drie nummer 1 hits gemaakt en werden ze wereldwijd bekend. Op dat moment zat een sociaal leven er niet in voor de Party Animals. Vijf dagen optreden, een dag rust, een dag interviews en dan weer opnieuw. Dennis heeft daar zeker geen spijt van en vertelt met een grote glimlach dat ze wereldtours hebben gedaan en met privé jets naar Japan, Australië en half Europa zijn gevlogen. Ze waren nog een beetje onnozel, zoals Dennis vertelt, en wisten niet precies wat er over hun heen kwam. Op het moment dat de eerste hit uitkwam was hij 19 jaar en smeet hij met geld. Dat hij dat deed vond hij ook niet verwonderlijk. “Gooi maar een bak geld op een bankrekening van een 19-jarige en die weet ook niet wat die ermee moet.”

11 jaar geleden heeft Dennis Amsterdam omgeruild voor het mooie Brabant. Zijn vrouw Manon heeft hij ontmoet via Facebook en door haar zit hij nu in ons kleine dorp. Manon komt uit Veldhoven maar woonde destijds al in Waalre en had geen intenties om naar Amsterdam te verhuizen. “Ik ging Brabant niet uit, dus hij moest maar hier naartoe komen”, zegt Manon lachend, “Maar hij vindt het nu helemaal fijn hier”. Daar stemt Dennis ook mee in en hij noemt zichzelf nu een echte Brabodammer. De Amsterdamse drukte vindt hij nu ook niks meer aan. Waar hij eerst Manon plaagde omdat zij de Amsterdamse trams zo vervelend vond, zegt hij nu ook dat hij blij is als hij na een dag Amsterdam weer terug is in het mooie Brabant. "Ik moest wel even wennen aan het dorp maar ik voel mij er nu helemaal thuis. Ik ben een erg sociaal persoon en ik heb nu zelfs meer vrienden in het dorp dan mijn vrouw heeft.”

Ook al is hij nu uit Amsterdam, Dennis is nog wel druk in de hardcore scene. Optreden wil hij nu een beetje op de achtergrond laten en zich meer focussen op het helpen van jong talent. Of dat jong talent ook bij zijn twee kinderen zit weet Dennis nog niet. “Bente vindt er niks aan maar Robin wel. Die heb ik laatst nog meegenomen naar de studio om een stukje in te zingen voor een nieuw nummer waar we nu mee bezig zijn.”

Dus wie weet horen we over een aantal jaar wel van DJ MC Robin.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden