Dierenrijk is genomineerd voor het Leukste Uitje van Brabant.
Dierenrijk is genomineerd voor het Leukste Uitje van Brabant. (Foto: wienekehofland.nl)

Stemmen op ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’

Twaalf uitjes zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2021’. Een vakjury heeft deze top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB.

BRABANT - De leden kunnen hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via www.anwb.nl/verkiezing. Wie de winnaars zijn wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.

De top 12 van genomineerde uitjes in Noord-Brabant (in willekeurige volgorde) :

1. ZooParc Overloon

2. Museum Klok & Peel

3. preHistorisch Dorp

4. Oorlogsmuseum Overloon

5. Hullie Speelboerderij

6. BillyBird Park Hemelrijk

7. Attractiepark DippieDoe

8. Avonturenspeeltuin 'Reis om de Wereld in 80 dagen'

9. Klimbos Brabantse Wal

10. Museum Jan Cunen

11. Dierenrijk

12. Oertijdmuseum Boxtel

Landelijke verkiezing

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. De Efteling en Safaripark Beekse Bergen zijn genomineerd namens Noord-Brabant.

Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.

Vakjury bestaat uit: Walter Jonker,Hoofdredacteur Pretwerk.nl; Riëtte Mulder-Lemein, mede-eigenaar Go-Kids; Goof Lukken, Trendwatcher en docent attractieparken management Breda University of applied sciences; Hans van Leeuwen, trendwatcher Pleisureworld; Willem Kraanen,senior adviseur ZKA Leisure consultants en Marlies Ellenbroek, Marketing en Business Development Manager ANWB Eropuit.

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt georganiseerd door ANWB Eropuit. Dé plek binnen ANWB waar leden inspiratie opdoen voor een leuke dag uit in eigen land. Meer informatie op:

www.anwb.nl/eropuit

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden