Een zomer vol verhalen in de bieb


De gratis app VakantieBieb biedt ook e-books voor de kleintjes.
De gratis app VakantieBieb biedt ook e-books voor de kleintjes. (Foto: )

Een zomer vol verhalen in de bieb

De openingstijden van de Bibliotheek Waalre zijn verruimd. Vanaf nu kan weer gebruik gemaakt worden van de self-service wanneer Het Huis van Waalre open is. Van maandag tot en met donderdag zijn in de middag bibliotheekvrijwilligers aanwezig.

WAALRE - In de zomerdagen is de bibliotheek gegarandeerd open van maandag tot en met donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op deze middagen zijn bibliotheekvrijwilligers aanwezig om te assisteren waar nodig. Voor de andere dagen en dagdelen geldt: kijk op de website van Het Huis van Waalre. Wanneer Het Huis open is, kan je boeken inleveren en lenen. Op zaterdag en zondag is Het Huis van Waalre, en dus ook de bibliotheek, gesloten.

Cadeautje: de VakantieBieb
De bibliotheek heeft een zomers cadeautje, zowel voor leden als niet leden. Download de gratis app VakantieBieb en krijg toegang tot de mooiste e-books en luisterboeken voor jong en oud. Je hebt keuze uit romans, thrillers, informatieve boeken en romantische verhalen. Ook voor kinderen is er voor elk wat wils, van leuke voorleesverhalen tot spannende boeken voor de bijna-volwassenen.

Poppenkast Pluim
Deze zomer heeft de bibliotheek twee activiteiten in de tuin van Het Huis van Waalre. Voor iedereen vanaf drie jaar is er op woensdag 26 augustus een voorstelling van Poppenkast Pluim. Zal Jan Klaassen weer in allerlei avonturen verzeild raken? Poppenkast Pluim is er van 14.00 uur tot 14.30 uur. De voorstelling is gratis te bezoeken, maar meld je wel vooraf aan.

Zomerschrijftuin
Vrijdag 28 augustus kan je komen schrijven in het groen tijdens de Zomerschrijftuin. Een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende verhaalstijlen en dichtvormen. De Zomerschrijftuin begint om 10.00 uur tot 12.30 uur.

Webinars
Daarnaast houdt de bibliotheek regelmatig webinars. Ideaal om te volgen vanuit de eigen achtertuin, de tent of het terras van je vakantiehuis! Zo vertelt kunsthistorica Erna Charbon - van Heck op donderdag 27 augustus over de symboliek in de Hollandse schilderkunst van de 17e eeuw. Na afloop van deze webinar zul je vele schilderijen met andere ogen bekijken! Houd de website in de gaten voor het actuele aanbod.

Praktische informatie
Openingstijden de Bibliotheek Waalre: Maandag tot en met donderdag, 13.00-16.00 uur. Daarbuiten is de bibliotheek open voor self-service wanneer Het Huis van Waalre geopend is.

Meer informatie en aanmelden voor de activiteiten is te vinden op:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden