Atalanta op vlinderstruik.
Atalanta op vlinderstruik. (Foto: Fanny van Zon)

Weer kindermiddag in IVN Vlindertuin Waalre

WAALRE - Vanwege de coronamaatregelen zijn er in 2020 tot nu toe nauwelijks activiteiten in de Vlindertuin geweest. Maar het mag weer! Net nu de zomervakantie is begonnen, starten ook de kindermiddagen.

Woensdag 22 juli is de eerste kindermiddag tussen 14.00-16.00 uur. Peuters en basisschoolkinderen kunnen met met een volwassene speuren in de tuin. Er zijn twee speurtochten uitgezet: één voor peuters en kleuters, en één voor oudere kinderen. Het ‘beest van de maand’ is de vlinder. Daar is extra aandacht voor en de kinderen kunnen een vlinderknutsel maken. Meedoen is gratis, een kleine donatie voor de tuin is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Ook op andere momenten is iedereen welkom om te komen genieten van de sfeervolle tuin, en om al het planten- en dierenleven in de tuin zelf te ontdekken. De toegang is gratis en de poort is altijd open.

De Vlindertuin ligt in het bos bij de Blokvenlaan in Waalre-dorp. Tegenover huisnummer 43, ongeveer 150 meter het bospad volgen. Auto’s graag parkeren aan de Blokvenlaan, fietsen kunnen bij de tuin gestald worden.

Bezoekers dienen zich te houden aan de voorschriften van het RIVM. Kijk voor meer informatie op:

www.ivn.nl/afdeling/valkenswaard-waalre/vlindertuin-waalre

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden