Alle bestuursleden bij elkaar op het gras van het PSV-stadion.
Alle bestuursleden bij elkaar op het gras van het PSV-stadion. (Foto: )

Partnerfonds helpt inwoners

Een jaar nadat ASML, Jumbo Supermarkten, High Tech Campus Eindhoven, Philips en VDL Groep gezamenlijk premium partner zijn geworden van PSV, zetten zij een nieuwe stap. Met de oprichting van het Partnerfonds Brainport Eindhoven ziet een regionale goede doelenstichting het levenslicht.

REGIO - Vanuit dit nieuwe fonds willen de vijf topbedrijven, PSV en Brainport Development het leven van inwoners van de regio Brainport Eindhoven die het moeilijk hebben duurzaam verbeteren. Het Fonds gaat partijen bijeen brengen in een gezamenlijke aanpak van een aantal urgente maatschappelijke opgaven zoals armoede, vitaliteit, werkloosheid, kansen voor kinderen en sociale cohesie.

“In Brainport-regio Eindhoven leven we samen in een succesvolle regio waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen intensief én constructief samenwerken”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “Samen maken we de meest complexe machines en vernieuwende producten.Toch zijn er mensen in onze regio die het sociaal moeilijk hebben en zich niet altijd verbonden voelen met onze regio. Zij profiteren niet mee, terwijl hun omgeving wel verandert. Voor hen is dit Partnerfonds bedoeld."

Schulden
Het eerste waar het Partnerfonds zich op gaat richten, is schulden. Schulden zijn vaak het begin van een ketenreactie aan problemen in huishoudens, zoals armoede. Alleen in Eindhoven zijn ongeveer 3.500 arme mensen mét schulden in beeld. Deze mensen hebben minder dan 130 procent van het minimumloon te besteden. In de hele Brainport-regio gaat het over ongeveer 6.000 gezinnen met schulden.

Bij de inzet van het Partnerfonds kan worden gedacht aan ondersteuning bij het beheer van schulden, aan budgetbegeleiding en eventueel kleine kredieten en leningen te regelen. Het fonds zal meer doen dan bijdragen met een financiële impuls, zoals het inzetten van de menskracht en expertise van haar netwerk.

Het doel is een succesvolle regio voor alle inwoners die bekend staat om haar talent, vitaliteit en trots. Dit zijn tevens de thema’s van de initiatiefnemers die zijn vastgelegd in hun partnerschap met PSV.

Kracht is samenwerking
Voorzitter én boegbeeld van het Partnerfonds Brainport Eindhoven is voormalig Eindhovens wethouder Staf Depla. “Samenwerken loont, mét elkaar én voor elkaar. Dat is de kracht van deze regio. Van die kracht moet iedereen kunnen profiteren.”

De overige bestuursleden zijn Jennifer van der Leegte (VDL Groep), Hans-Martin Don (Leger des Heils), Hesam Fahimi (Markteffect), Marije Rhebergen (DLL) en Angelique Bellemakers (adviseur sociale impact). Het bestuur wordt gecontroleerd door een raad van toezicht die bestaat uit afgevaardigden van de initiatiefnemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden