Barbara van de Sande voor haar praktijkruimte.
Barbara van de Sande voor haar praktijkruimte. (Foto: Theo van Sambeek)

Chiropractor Barbara opent praktijk in Medisch Centrum Aalst

Sinds de start in 2007 is Medisch Centrum Aalst uitgegroeid tot het grootste medische centrum in de omgeving. In de loop van de jaren vestigde zich allerlei disciplines van lichamelijk tot geestelijke zorg in het pand aan de Raadhuisstraat. Vanaf 1 september opent Barbara van de Sande daar aan de achterkant van het gebouw haar praktijk chiropractie. Ze is daarmee de hekkensluiter van het medisch centrum. Op zaterdag 29 augustus houdt zij een open dag.

Waalre - Van de Sande begon in eerste instantie als fysiotherapeut. “Fysiotherapie richt zich voornamelijk op spieren en revalidatie. Chiropractie is juist gericht op gewrichten en je kijkt meer naar het grote geheel. Ik wilde meer diepgang in mijn behandeltechnieken en besloot daarom de master opleiding chiropractie te volgen. Daarna werkte ik een jaar in een praktijk in Hilversum en ben nu nog werkzaam in Vught. Ik wil goed worden in mijn werk en doe graag bij kundige mensen mijn ervaring op.”

“Ik werk met mensen in alle gradaties, van baby’s tot bejaarden. Iedere leeftijd vraagt een andere aanpak, daarbij neem ik voor elk consult ruim de tijd. Je hebt vaak met complexe problemen te maken en moet daarom naar het hele lijf kijken. In het Medisch Centrum oefenen we ons werk op wetenschappelijke basis uit. We overleggen onderling over een patiënt. Er wordt samen gekeken of hij of zij naar een fysiotherapeut moet, een podotherapeut nodig heeft, of beter naar de chiropractor kan gaan. Wanneer er geen vooruitgang is verwijs ik de patiënt door naar de specialist in het ziekenhuis.”

Van de Sande had net verkennende gesprekken over het openen van een praktijk in het Medisch Centrum toen de coronacrisis uitbrak. “Toen ik op het punt stond de knoop door te hakken volgde de lockdown. Dat was even schrikken. Toch heb ik er vertrouwen in om mijn praktijk hier te openen. Juist nu hebben patiënten klachten omdat ze vaak thuiswerken. Er is stress omdat er kinderen rondlopen terwijl ze moeten werken, of de werkplek is niet optimaal waardoor ze in een verkeerde houding zitten. Na iedere behandeling maken mijn assistent en ik de behandelkamer schoon volgens de richtlijnen van het RIVM. De patiënt en ik dragen tijdens de behandeling een mondkapje.”

Vanaf augustus kunnen online afspraken worden geboekt via de website. “Het wachten is nu nog op speciale behandeltafels die uit Amerika moeten komen. Het zijn tafels die bedoeld zijn voor verschillende functies, deze worden alleen in Engeland, Australië en Amerika gemaakt. Ik ben me nog aan het oriënteren hoe ik de open dag wil organiseren. Waarschijnlijk ontvangen we de mensen in groepjes van twee of drie personen. Hoe we het precies gaan doen laat ik van te voren nog weten. Mijn praktijk is op de begane grond bij de achteringang aan het parkeerterrein. Daar is ook een ruime ontvangsthal.”

www.chiropractieaalstwaalre.nl

info@chiropractieaalstwaalre.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden