Willie Dingen mocht als eerste een ijsje van Marie Thérèse in ontvangst nemen.
Willie Dingen mocht als eerste een ijsje van Marie Thérèse in ontvangst nemen. (Foto: Theo van Sambeek)

Zomers ijsje van de Zonnebloem

De dames van Zonnebloem Waalre weten ieder jaar weer een leuk programma voor de gasten samen te stellen. Net als bij zoveel andere activiteiten kwam daar abrupt een einde aan. Creatief als ze zijn bedachten ze allerlei kleine dingen om hun gasten toch te kunnen verrassen en een moment van aandacht te kunnen geven. De ene keer brachten ze chocolaatjes rond. Een andere keer waren het kleine zonnebloemen, een lichtpuntje in corona tijd. Op vrijdag 3 juli gingen de dames met ijsjes op pad, een echte zomerse traktatie.

Waalre - Volgend jaar viert Zonnebloem Waalre het 65-jarig bestaan. Voorzitter Marie Thérèse van Vroonhoven hoopt dat alles dan weer een beetje normaal is. Dat de vijftien vrijwilligers weer regelmatig zieken, eenzame mensen en ouderen kunnen bezoeken. “We zouden dit jaar met de gasten een bezoek aan het Bakkerij Museum in Luyksgestel brengen en aan het Orgel Museum. Verder stond er ‘Een rondje Waalre’ op het programma. Dan zouden we de nieuwe wijk Smaragd in Waalre Noord bezoeken en de nieuwbouw op het Brabantia-terrein in Aalst. Onze gasten kunnen daar zo van genieten. We hebben sinds een paar jaar een gezamenlijke activiteit met Zonnebloem Aalst in mei, die ging ook niet door natuurlijk. Om toch contact met onze mensen te houden bedachten we dus om af en toe een kleine attentie rond te brengen, dat wordt erg gewaardeerd.”

Omdat er niet zomaar van de gasten een foto gemaakt kan worden vroeg Van Vroonhoven aan een van de gasten Willie Dingen of zij model wilde staan voor alle andere gasten die een ijsje krijgen. Zij vertelt: "Het was zo leuk dat we iedere keer een verrassing kregen en dan nu weer met die ijsjes, de Zonnebloem hier is heel actief.”

Van Vroonhoven gaat verder: “Tweeënvijftig ijsjes moeten worden uitgedeeld, dat vraagt natuurlijk om een strakke organisatie. Eerst hebben we onze gasten gebeld met de vraag of we langs mogen komen, en of ze het op prijs stellen dat we een ijsje afgeven. Iedereen zorgt tussen 14:30 en 15:30 uur thuis te zijn. We kregen hele leuke reacties, vooral dat ze ons zo attent vinden, juist in deze tijd. Daarna regelden we drie auto’s met telkens twee vrijwilligers, die gaan drie verschillende routes rijden. We bezoeken ook Hoevenakkers en de aanwonende flatjes. Daarna nam ik contact op met Jan en Wilma Bakermans van De Doelen. We krijgen volop medewerking van het echtpaar. Jan maakt speciaal voor deze actie de ijsjes met vanille-, chocolade- en aardbeien-smaak. Die worden allemaal in aparte bakjes hygiënisch verpakt, met een koekje er op. Ze zorgen ook dat ze in speciale koelboxen worden vervoerd. We zijn Jan en Wilma heel dankbaar dat ze dit voor ons doen en geven hen hiervoor graag een dik compliment.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden