Foto: Louis Joosten

Lezers schrijven: Vuilstort in de Primulalaan

Je kunt je geregeld storen aan de grote puinhoop die mensen maken aan de Primulalaan in Aalst, nabij het winkelcentrum. Bijgaande foto’s zijn genomen op dinsdag 30 juni rond 17:30 uur. Daar kunnen wij in Waalre niet blij mee zijn. De foto’s laten duidelijk zien hoe het niet moet.

Zonder een excuus aan te voeren voor mensen om er zo’n puinhoop van te maken moeten we toch even zoeken naar de achterliggende oorzaak aan dit verschijnsel. Om het grof vuil kwijt te kunnen zijn de inwoners gedwongen hun groter afval naar de stort ergens (veel te) ver weg achter bij vliegbasis Eindhoven te bezorgen.

De Gemeente Waalre is in gebreke gebleven om een meer acceptabele en realistische oplossing te realiseren die het voor bewoners gemakkelijker maakt om het grof vuil in te kunnen leveren. De verantwoordelijke bestuurders die trots willen zijn op een Groen en Schoon Waalre zouden het zich aan moeten trekken en de raadsleden mogen ook wel met open ogen in de gemeenschap rondkijken en hun invloed aanwenden om Waalre Groen en Schoon te houden.

Ik neem aan dat wanneer de mogelijkheden tot het inleveren van grof vuil worden vergemakkelijkt de bewoners er best aan mee willen werken.

Louis Joosten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden