Violiste Ruth Walpot met haar echtgenoot, pianist Rob van Heck.
Violiste Ruth Walpot met haar echtgenoot, pianist Rob van Heck. (Foto: )

Genieten van live muziek in AD-kerk

Het kan weer, samen genieten van live muziek in de Agnus Dei-kerk. Het eerste concert is op vrijdag 10 juli om 20.00 uur.

WAALRE - Dit concert wordt verzorgd door Ruth Walpot op viool en Rob van Heck op piano en begint met de tweede vioolsonate van Edvard Grieg. De musici kozen dit stuk enerzijds om te inspireren na de koude tijd van lockdown die iedereen raakte de afgelopen tijd, anderzijds vanwege de sfeer van verbroedering die bij volksmuziek hoort. Daarnaast zullen op dit eerste concert kleinere bekende werken klinken om 'lekker te genieten'.

Violiste Ruth Walpot soleert met vooraanstaande harmonieorkesten en treedt regelmatig op met haar man, pianist Rob van Heck. Ruth groeide op als jongste van vier in een muzikaal en creatief gezin. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde ze bij Eeva Koskinen. Ook volgde ze lessen bij Emmy Verhey.

Pianist Rob van Heck is vooral actief binnen de kamermuziek. Naast het Maza Trio heeft hij een vast duo met zijn echtgenote violiste Ruth Walpot. Rob is ook pianist van het trio Mythisch met Muziek. Verteller Paul Groos brengt op boeiende manier oude mythische verhalen tot leven. Samen met Heleen de Witte (fluit) voert Rob daarbij muziek uit die door deze eeuwenoude verhalen zijn geïnspireerd. Naast zijn kamermuziekactiviteiten heeft Rob een bloeiende lespraktijk en is hij verbonden als pianist aan een aantal koren in de regio. Ook de pianoconcerten van Chopin, Beethoven, Gershwin en Mendelssohn staan op zijn repertoire. Rob studeerde aan het Maastrichts Conservatorium.

Concerten

Voor de komende maanden staan nog twee concerten op de planning.

Op vrijdag 21 augustus om 20.00 uur staan de cello en piano centraal.
En op vrijdag 18 september om 20.00 uur komen drie instrumenten bijeen: viool, cello en piano.

Hoe werkt het

Wie naar een van de concerten wil, moet zich via mail aanmelden naar het adres: ZomerconcertADkerk@gmail.com. Zo kan de organisatie garanderen dat er niet te veel mensen aanwezig zullen zijn en dat alle luisteraars op de hoogte zijn van de RIVM-adviezen die op dat moment gelden.

De bezoekers worden in de kerk ontvangen en naar hun plaats geleid zodat de anderhalvemeter-regel ook bij binnenkomst en vertrek zijn gewaarborgd. Een eventuele jas moet de bezoeker bij zich houden.

Bij in- en uitgang van de kerk staat een vioolkist waarin bezoekers een donatie kunnen doen, de richtprijs is 10 euro. Iedereen is welkom, of u nou een flinke financiële sponsoring geeft of een glimlach.

In verband met heen&weer lopen en de RIVM maatregelen is er geen pauze maar de organisatie hoopt u na afloop in de tuin te ontmoeten, met een drankje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden