'Met je hart'-team start soepactie voor ouderen

Agnes was blij verrast als er Met je Hart weer aan de deur stond met een maaltijd.
Agnes was blij verrast als er Met je Hart weer aan de deur stond met een maaltijd. (Foto: )

REGIO - Het zal niemand ontgaan zijn dat vooral ouderen het de laatste maanden erg zwaar te verduren hebben gehad. Hetty Kriesels van het Met je hart-kernteam Eindhoven-Waalre deed haar gebruikelijk belrondje en sprak met een man die enorm down klonk. De crisis viel hem zwaar. Lekker eten is een van de weinige dingen waar eenzame ouderen echt van kunnen genieten. Toen dat wegviel en er 'heet water met poeder voor soep moest doorgaan', was er weinig vrolijks meer aan.

'Dat moet beter', dacht Hetty. Via een Facebookbericht kwam ze in contact met de eigenaar van John’s Soepen, een begrip in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Door het sluiten van de horeca miste hij een bron van inkomsten en wilde samen met zijn zonen graag meewerken aan het verbeteren van de leefsituatie van de eenzame ouderen. Om het te kunnen bekostigen werd het netwerk van Kees Retera (de plaatser van het bericht) aangeboord en al snel bleek dat er velen begaan waren met het lot van ondernemer John en dat van de eenzame ouderen en hun gebrek aan lekker, voedzaam eten. Binnen een mum van tijd was er een enorm bedrag opgehaald en was de alternatieve maaltijdservice een feit.

Twee keer per weer rijdt Kees van ‘s-Hertogenbosch naar Hetty waarna zij het weer, samen met een club van 15 vrijwilligers, uitzet naar de ouderen. Inclusief bijbehorend praatje waar eveneens veel behoefte aan is. Veertig zorgvuldig uitgekozen ouderen hebben de afgelopen 10 weken vier soepen en drie maaltijden per week ontvangen. Meer weten: www.metjehart.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden