Koster Jopie Schekkerman, treft de laatste voorbereidingen voor de dienst van zondag 5 juli die om 10.00 uur begint in de AD-kerk..
Koster Jopie Schekkerman, treft de laatste voorbereidingen voor de dienst van zondag 5 juli die om 10.00 uur begint in de AD-kerk.. (Foto: )

De Agnus Dei is klaar voor de eerste dienst

WAALRE - De afgelopen week werden veel coronamaatregelen versoepeld, maar de 1,5 meter afstand blijft voorlopig. Reden voor koster Jopie Schekkerman om de Agnus Dei-kerk samen met het kerkbestuur opnieuw in te richten.

"We hebben de stoelen zo neergezet dat er met de anderhalvemetermaatregel’ zoveel mogelijk mensen in de kerk kunnen. De mensen zitten op ruime afstand in rijen tegenover elkaar, dat is niet alleen praktisch, maar dat vergroot ook het gemeenschapsgevoel, zeker voor wie alleen komt.”

De eerste dienst is op zondag 5 juli om 10.00 uur. Aanmelding voor het kerkbezoek is niet nodig, wel worden namen en contactgegevens van de kerkgangers genoteerd. Omdat er ook tijdens de dienst nog niet gezongen mag worden, maar een kleine zanggroep wel is toegestaan, zullen een aantal gemeenteleden de liederen ten gehore brengen.

En de koffie na afloop? Jopie Schekkerman: "Bij mooi weer drinken we die in de tuin achter de kerk. En als het even meezit zingen we daar ook nog samen een afsluitend lied."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden