Cordaad Welzijn zoekt vrijwilligers die als buurtbemiddelaar aan de slag willen.Foto ter illustratie.
Cordaad Welzijn zoekt vrijwilligers die als buurtbemiddelaar aan de slag willen.Foto ter illustratie.

De buurtbemiddelaar helpt bij conflicten tussen buren

REGIO - Goed contact met de buren is belangrijk, maar soms kunnen kleine irritaties uitgroeien tot een serieuze verstoring van het contact. Bij buurtbemiddeling helpen vrijwillige bemiddelaars bij het oplossen van conflicten tussen buren. 

De bemiddelaars voeren gesprekken met de betrokken bewoners, die een conflict met elkaar hebben en daar zelf niet (meer) uitkomen. Als zij instemmen, volgt een bemiddelingsgesprek op een neutrale plek. Beide buren krijgen de gelegenheid om hun verhaal te vertellen en hun wensen te benoemen. Uiteindelijk gaan ze zelf oplossingen zoeken, waar beide achter staan. De ervaring leert dat buurtbemiddeling in 70% van de gevallen leidt tot aanwijsbare verbetering van het probleem. De aanmeldingen lopen vaak via maatschappelijke organisaties zoals de gemeente, woningcorporaties, politie, huisarts of een buurtorganisaties. In reeds 295 gemeentes is buurtbemiddeling een groot succes. Voor dit project worden nieuwe vrijwillige bemiddelaars gezocht. De vrijwilligers krijgen vooraf een training en ondersteuning door medewerkers van Cordaad Welzijn en Lumens Werkt.

Heb je belangstelling voor deze boeiende vorm van vrijwilligerswerk? Neem dan contact op en stuur een berichtje naar franktoonen@cordaadwelzijn.nl of bel 06-39844550.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden