DVS trots op selectie en promotie


Sander Bosch, trainer van DVS.
Sander Bosch, trainer van DVS. (Foto: )

DVS trots op selectie en promotie

Op 29 mei kwam het verlossende telefoontje van de KNVB. Door een vrijgekomen plek speelt DVS komend seizoen na afwezigheid van drie jaar weer in de 4e klasse.

AALST - Trainer Sander Bosch is enorm blij met de aangevraagde promotie, we spraken hem naar aanleiding van de promotie.

Hoe is de promotie bij je binnengekomen?
Bosch: "Met enorme blijdschap natuurlijk! We hadden het niet meer verwacht daar we de maandag ervoor nog contact hadden gehad met de KNVB en toen werd aangegeven dat we er van uit moesten gaan dat we in de 5e klasse zouden blijven spelen. Als dat telefoontje dan toch nog komt, is dat een erg prettig moment."

Denk je dat DVS een woordje kan mee praten in de 4e klasse?
Bosch: "Zeer zeker, bij de favorieten zullen we niet horen, maar ik verwacht ook niet dat we om degradatie zullen spelen. Er is veel gebeurd de laatste twee seizoenen en ik ben er trots op dat we op dit moment een enorme selectie hebben en ook nog aardig veel kwaliteit."

Wat bedoel je met: Er is de laatste twee seizoenen veel gebeurd?
Bosch: "Toen ik begon als trainer bij DVS, twee seizoenen geleden, kreeg ik een velletje met 19 selectienamen erop. Nog niet eens genoeg voor twee teams. De doorstroom vanuit de jeugd was erg mager en sommige sterkhouders waren vertrokken naar omliggende verenigingen. We moesten dus in korte tijd een sfeer creëren waarin het weer prettig voetballen is in de selectie. Daarnaast hadden we een hoop spelers nodig, zonder dat dit de Aalsterse cultuur van de vereniging in gevaar zou brengen. We hebben de telefoon gepakt met de ledenlijst van vijf jaar geleden en zijn gaan bellen, praten en nog eens bellen en praten."

"Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een selectie van 64 spelers, waarvan 90% uit eigen gelederen komt. De selectie bestaat nu uit drie teams, er staat een volwaardige staf en in twee seizoenen zijn er 30 jeugdspelers overgekomen. De basis is nu gelegd met een selectie waar DVS, mits we er samen goed voor zorgen, de komende 10 jaar op voort kan bouwen."

Wat betekent de 4e klasse in dit verhaal?
Bosch: "Je wilt als vereniging met het vaandelteam zo hoog mogelijk voetballen, zonder dat er betaald wordt, en met zoveel mogelijk spelers uit eigen jeugd. De 4e klasse betekent weer een niveau hoger dus meer tegenstand. Daar wordt je weer een betere speler van. Nu is het zaak om in de 4e klasse te blijven en zo gestaag te groeien als selectie om over een aantal jaar de volgende stap te kunnen gaan zetten naar de 3e klasse. Met een grote vereniging als DVS met 700 leden is dat naar mijn mening eigenlijk het niveau waar je minimaal op moet kunnen spelen."

Je hebt nog een contract voor twee seizoenen. Is nu dan het doel om een stabiele 4e klasse te worden?
Bosch: "Hoe lang ik hoofdtrainer blijf, hangt meer af van de spelers en het bestuur dan aan mijzelf. Als ze me beu zijn, dan hoor ik het wel en dan doe ik met liefde voor de club een stap terug. Wat betreft de 4e klasse ben ik zeer benieuwd hoe we ons verhouden met de tegenstanders. Dat we leuk mee gaan draaien in de 4e klasse is minimaal het doel, maar we zien wel hoe ver we komen."

Wat hoop je daarnaast nog te bereiken komend seizoen?
Bosch: "De supportersschare mag wel uitgebreid worden. Twee jaar geleden stonden een kleine 20 man nog maar te kijken langs de kant, tegenwoordig kunnen we vaak al weer rekenen op een supporter of 60. Het begint langzaam weer te leven en met de promotie erbij, hoop ik dat we weer wat meer supporters mogen verwelkomen op het sportpark en in de kantine. Wekelijks voor 100 tot 150 man spelen is toch leuker dan 20, niet?"

"Daarnaast moeten we als selectie weer net zoveel plezier maken als de afgelopen twee seizoenen. Er wordt een hoop georganiseerd en telkens is er plezier tot in de kleine uurtjes; laten we dit vooral volhouden!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden