Voordat de pelgrimstocht begon, kon Hermien een cheque overhandigen aan Toos Linsen-Rijk
Voordat de pelgrimstocht begon, kon Hermien een cheque overhandigen aan Toos Linsen-Rijk (Foto: )

Hermien liep 42 kilometer langs 11 kapelletjes voor goed doel

Hermien Smits-Staals beloofde in 2018 aan Toos Linsen-Rijk om een sponsortocht voor Stichting Hulp Moldavie - Transnistrië te lopen. Omdat zij dit jaar door de coronacrisis haar verjaardag niet kon vieren, besloot ze om die dag de belofte in te lossen met een pelgrimstocht langs kapelletjes.


VALKENSWAARD-WAALRE -  "Halverwege vorige maand, om precies te zijn op 16 mei, mijn verjaardag, liep ik een sponsortocht van 42 kilometer langs 11 kapelletjes in Brabant voor Stichting Hulp Moldavië – Transnistrië. We waren vroeg uit de veren zodat ik om 6 uur vanaf kapel Brouwersbos op pad kon gaan. Maar eerst: een kaarsje aansteken voor de mensen in Transnistrië, een laatste check van mijn rugzak. Heb ik genoeg kaarsjes mee om onderweg aan te steken en de veters nog een keer aantrekken. Daarna kon ik alvast een cheque aan Toos Linsen-Rijk overhandigen met de donaties tot dat moment en mocht ik van haar de Ierse pelgrimszegen ontvangen. Klokslag 6 uur, met een knipoog naar de bedevaart van Valkenswaard naar Handel, vertrok ik. Zonder harmonie, zonder medebedevaartgangers maar met net zoveel kilometers in het vooruitzicht."

Vleugels

"Via O.L.V. van de Drie Bruggen op de Zeelberg, mijn geboorteplek, ging de tocht door een ontwakend Leenderbos naar de Belgische grens. Bij de Achelse Kluis bleef het bij 'zwaaien naar Maria' en een kaarsje plaatsen op het betonblok wat de grens hermetisch afsloot vanwege de coronamaatregelen. Via de muur om de Kluis (nog een Maria) vervolgde ik mijn tocht terug naar Dommelen via Schaft, Borkel, Bergeijk, Riethoven en Westerhoven. Eenmaal terug in Dommelen was ik 11 kaarsjes armer en één blaar en een geweldige ervaring rijker. De vele donaties hebben mij echt vleugels gegeven. Die donaties bleven zelfs na de tocht nog een hele tijd doorgaan."

Sprokkelen

Flink wat mensen kon ik persoonlijk bedanken, nadat ik de gift had ontvangen, maar ook flink wat mensen hadden gereageerd op de aankondiging in de krant… en die mensen kende ik niet. Daarom via deze weg: bedankt. Samen hebben we meer dan € 5.100,- bij elkaar gesprokkeld. Zo kunnen de mensen in Transnistrië er de komende winter iets warmer bijzitten."

Wilt u alsnog sponsoren? Maak uw gift dan rechtstreeks over naar Stichting Hulp Moldavië – Transnistrië:

NL24 RABO 0172 9114 35
o.v.v. 'kapellentocht Hermien'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden