Via de tv kienen? Het kan op maandag en woensdag bij Studio040.
Via de tv kienen? Het kan op maandag en woensdag bij Studio040. (Foto: )

Kienen met het KBO, live via Studio040

Regio - Samen een potje kienen. Het klinkt zo eenvoudig, maar door het corona-virus is het voor veel senioren niet mogelijk. KBO Eindhoven en Studio040 slaan daarom de handen ineen en brengen het geliefde kienspel live op televisie. Samen spelen en verbonden zijn met elkaar en toch een veilige afstand bewaren.

Kienen met KBO wordt vanaf maandag 15 juni, 14.30 uur, live uitgezonden op het televisiekanaal van stadsomroep Studio040. Kijk voor alle frequenties en kanaalnummers op www.studio040.nl. De komende tijd wordt op maandag en woensdag om 14.30 uur live gekiend op televisie.

Kienkaarten

Alle senioren uit de regio Eindhoven kunnen meedoen, het programma is niet uitsluitend bedoeld voor leden van de KBO. In het KBO magazine ONS zijn 3000 kienkaarten verspreid onder de leden. Daarnaast zijn nog ongeveer 1500 speelkaarten beschikbaar via: www.kbokringeindhoven.nl. Deelnemers spelen de hele periode met dezelfde kienkaart.

Elke ronde, nieuwe kansen

Presentator Thomas Diederen en jurylid Maurice van Hinthum draaien in de tv-studio aan de kienmolen en leiden het spel in goede banen. Tijdens de live uitzending worden maximaal 4 kienrondes gespeeld. Steeds is er een leuke prijs te winnen. Zodra een deelnemer KIEN heeft moet hij/zij zo snel mogelijk bellen naar de studio via het speciale KIEN-nummer: 040-851 86 86. Klopt de KIEN? Dan is hij/zij de winnaar en worden de ballen opnieuw in de molen gedaan voor een nieuwe ronde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden