Een welkome gift. Vanaf links Geert Nuwenhoud, Marco Sterken en Marie José de Vrind. Foto: Theo van Sambeek
Een welkome gift. Vanaf links Geert Nuwenhoud, Marco Sterken en Marie José de Vrind. Foto: Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek.)

Welkome gift voor het Wolders Ven

Tot eind augustus was het Wolders Ven vol geboekt, maar vanaf 14 maart ging óók het vakantiehuis op slot. Dat betekende geen inkomen, maar juist terugbetaling aan de gasten. Tegenslag op tegenslag volgde met veel financiële consequenties. Directeur Marie José de Vrind was dan ook blij verrast met een mooie gift, een gezamenlijke actie van Financieel Advieshuys Waalre en Nh1816. Dinsdag 3 juni overhandigden Geert Nuwenhoud, samen met medewerker Marco Sterken aan de directeur een cheque van 2350 euro.

WAALRE - Voor De Vrind bestond geen twijfel na de bewuste persconferentie; Het Wolders Ven gaat op slot. “Onze gasten zijn allemaal kwetsbare ouderen, daar nemen we geen risico mee. Dat geld ook voor onze vrijwilligers waar de meesten er van ook op leeftijd zijn. Onze gasten kregen ook zonder meer terug betaald. Een voucher heeft geen zin, volgend jaar kunnen ze te ziek zijn om daar nog gebruik van te maken. Ondertussen zijn andere problemen opgedoken. Ons vakantiehuis is al oud en begint veel gebreken te krijgen. Door het warme weer ontstond legionella, de kranen moesten worden vervangen. Een riool in de kruipruimte blijkt te lekken, een zonnescherm moet worden gerepareerd en het daklood is gestolen.”

Ieder jaar organiseert Financieel Advieshuys Waalre iets. Geert Nuwenhoud vertelt dat de insteek is om iets voor de gemeenschap terug te doen. “Samen met Nh1816 Verzekeringen, onze partner in particuliere schadeverzekeringen, wilden we iets speciaals doen in deze coronatijd. De Coöperatie Nh1816 heeft een speciaal fonds opgericht om kwetsbare mensen in deze uitzonderlijke tijd steun in de rug te bieden. Via via kwam ik terecht bij Pieter Bosman, lid van de Vriendenclub en bestuurslid bij het Wolders Ven. Die bracht me in contact met Marie José de Vrind, de directeur van het vakantiehuis. Eerst was het de bedoeling dat het geld gebruikt zou worden om een vakantie mogelijk te maken voor zieken die zich dat niet kunnen veroorloven. Na overleg met haar gaat ook een deel naar onderhoud en wordt een stukje voor een activiteit gebruikt. Maar ik wilde ook fysiek iets doen. Mijn partner, mijn collega Marco Sterken en zijn partner gaan meedoen aan activiteiten en ik help met technische zaken."

De Vrind zit nu bijna dagelijks op het Wolders Ven. “Ik zit hier nu vaker dan normaal, er moet veel geregeld worden. Regelmatig bel of mail ik de vrijwilligers om contact met ze te houden, het is de vraag of ze straks allemaal terug komen. Voordat we de lockdown ingingen hadden we al een week dat we niet genoeg vrijwilligers hadden voor de gasten. Er moeten echt nieuwe vrijwilligers komen van rond vijftig jaar, anders redden we het niet meer. Doordat we altijd veel vrijwilligers hadden, hoefden ze maar eens in de maand te worden ingepland. Ons vakantiehuis drijft op vrijwilligers, wij zijn uniek."

Meer informatie op www.woldersven.nl, telefonisch 040-221731/0622485171

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden